LYS’ye gürültü yasağı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 14 Haziran 2012 10:38 tarihinde oluşturuldu
Ankara Valiliği Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) sakin ve güvenli bir ortamda yapılması için bir dizi önlem aldı.
Buna göre sınavların yapılacağı günlerde ve sınav süresince, otomobillerin klakson çalmaları, seyyar satıcı gürültüleri gibi her türlü gürültü valilik tarafından yasaklandı.
Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Ankara'da 464 ayrı binada, 928 yönetici ve sınav sorumlusunun görev alacağı sınavlara 404'ü engelli olmak üzere 173 bin 22 öğrencinin gireceği belirtildi.
Kimliğini kaybeden öğrenciler için Çankaya Nüfus Müdürlüğü açık olacak
Valiliğin yaptığı açıklamada; sınavların yapıldığı okullarda, kamu binalarında ve çevresinde sınav günlerinde sınav süresince hiçbir vasıtanın park yapmasına izin verilmeyeceği, sınavların yapılacağı tüm okullar ve çevrelerinde Emniyet-tertip ve tedbirlerin polis ve jandarma tarafından önceden planlanacağı da yer aldı. Valilik açıklamasında, belediye başkanlıklarınca sınavların merkezlerine gidecek güzergahların levhalarla belirleneceğini ve toplu taşıma seferlerinin aralıksız sürdürüleceğini de belirtti. Ayrıca sınava girecek öğrencilerin mağdur olmaması için, yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirlerin alınacağı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Sağlık Müdürlüğü tarafından her türlü yurt, konaklama ve sağlık tedbirlerinin önceden planlanacağı da açıklandı. Yapılan açıklamada kimliğini sınava gelirken kaybeden öğrencilerin mağdur olmamaları için Çankaya İlçesi Nüfus Müdürlüğü'nün açık olacağı da belirtildi.
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Lisans Yerleştirme Sınavı'na girecek öğrenciler için güvenli bir sınav ortamı yaratılması bakımından vatandaşların gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" dedi.
(haber7)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Uzun bir yolculuğun yönünü tayin eden ilk adım; Hangi Üniversite Hangi Bölüm?
-
Üniversite yerleşme sürecinde doğru ve akıllı bir tercih stratejisi
-
Türkiye’den Finlandiya’ya Uzanan Öğrenme Köprüsü Kuruldu
-
‘Dijital vatandaşlık, eğitim sürecinin bir parçası haline getirilmelidir’
-
EĞİTİMDE ETKİ PLATFORMU KOLEKTİF BİR HAREKET BAŞLATIYOR
-
İTO Başkanı’ndan çağrı: Özel okullarda KDV % 1’e çekilsin
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’


