banner

Senegal'de Türk okulunu ziyaret etti




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Senegal'de Yavuz Selim Türk Okulu'nda öğrencilerle biraraya geldi.

Senegal'de Türk okulunu ziyaret ettiAfrika Medya Liderleri Formu'na katılmak üzere Senegal'de bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Sibel Algan tarafından onuruna verilen resepsiyona katıldı.

Dakar Büyükelçiliği rezidansında gerçekleşen resepsiyonda, Yavuz Selim Türk Okulu öğrencileri tarafından okunan ''Çanakkale ve Şehitler'' adlı şiirler davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Senegal'de yaşayan Türklere yönelik konuşma yapan Arınç, Senagalli yetkililerden Türk işadamlarına daha fazla önem göstermelerini istediğini belirterek, ''Burada bulunan sizlerden de iyi haberler bekliyoruz'' ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin Afrika'ya açılımının hızla devam ettiğine de dikkati çekerek, ''Türkiye 2011 yılındaki BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğini ilk oylamada kazanmıştı. Türkiye'nin geçici üyeliğine Afrika ülkeleri tam destek vermişti. Biz 2015 yılında tekrar bu göreve talibiz'' dedi.

Kullandığı 6 penaltının 5'ini gole çevirdi

Daha sonra Senegal'deki Yavuz Selim Türk Okulu'nu ziyaret eden Arınç, öğrencilerle biraraya geldi.

Okulun halı sahasını törenle açan Başbakan Yardımcısı Arınç, öğrencilerin penaltı atışı yapması konusundaki taleplerini geri çevirmedi. Arınç, Muhammed isimli öğrencinin kaleye geçmesinin ardından 6 penaltıdan 5'ini gole çevirdi.

Penaltı atışlarındaki başarısını alkışlayan öğrencilerle bir süre sohbet eden Arınç, öğrencilere ''Türkiye'de oynayan Senagalli futbolcu bulunuyor mu?'' sorusunu yöneltti. Öğrenciler de ''İseac ve Diarra'' cevabını verdi. Başbakan Yardımcısı Arınç'ın ''Peki Anelka nereliydi?'' sorusuna öğrenciler, ''O Fransız'' yanıtını verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.