banner

Öğretmenler de serbest kıyafete geçecek mi?




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğrencilere getirilen kıyafet serbestliğinin öğretmenlere de getirilip getirilmeyeceği sorusuna, “"Biz öğrencilerle ilgili mevzuatta üzerimize düşeni yaptık. Fakat öğretmen ve okullarda çalışan memurlarla ilgili yapamıyoruz. Çünkü yetki olarak Milli Eğitim Bakanlığını aşıyor." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dün katıldığı Bingöl gezisinde, basın mensuplarının “Öğrencilerden sonra öğretmenler ve memurlara da serbest kıyafet uygulanacak mı?” sorusuna cevap verdi.

Dinçer, "Biz öğrencilerle ilgili mevzuatta üzerimize düşeni yaptık. Fakat öğretmen ve okullarda çalışan memurlarla ilgili yapamıyoruz. Çünkü yetki olarak Milli Eğitim Bakanlığını aşıyor." dedi.

Öğretmenler ve okullarda görevli memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi oldukları için kılık ve kıyafetleri Milli Eğitim Bakanlığınca değil; Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Ve Kıyafetine Dair Yönetmelik ile belirleniyor!

Kıayafet yönetmeliği 31 yıllık uygulamaya son verdi

4+4+4 kademeli zorunlu eğitim yasasıyla, eğitim alanında pek çok reform yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 yıllık kılık- kıyafet yönetmeliğini de Kasım ayının sonunda kaldırdı. 1981 yılında yayımlanan yönetmelikteki siyah önlük, beyaz yaka, kız öğrencilerde örgülü saç, beyaz kurdela uygulaması tarihe karıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik yürürlükten kaldırılarak yerine Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik getirilmişti.

(kaynak haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.