SIRT ÇANTALARINA DİKKAT!
- Ayrıntılar
- Kategori: İlköğretim ve Liseler
- Cuma, 16 Mart 2012 15:16 tarihinde oluşturuldu
İspanya'da öğrenciler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre sırt ağrılarının ağır okul kitaplarıyla dolu sırt çantalarıyla bağlantılı olduğu ortaya çıktı.Archives of Disease in Childhood sağlık dergisinde yayınlanan rapora göre bir çok öğrencinin sırt çantası aşırı derecede ağır.
1,403 öğrenci üzerinde yapılan araştırmaya göre yoğun sırt ağrıları bu sepepten kaynaklanıyor.
İspanya'da Burela'da Costa ve Palma'da Son Dureta Hastahanelerinde yapılan araştırma sonucunda öğrencilerin, vücut ağırlıklarının yüzde onunu aşan hiç bir şeyi taşımamaları söylendi.
Kuzey İspanya'da 12-17 yaş arası 11 farklı okuldan öğrenciler üzerinde yapılan araştırmada, öğrencilerin yaklaşık üçte ikisinin yüzde on kuralına uymadıkları görüldü.
Sırt çantasının ağırlığının, sırt ağrısı üzerindeki etkileri incelendiğinde ise, kurala uymayan öğrencilerin yılda minimum 15 günü sırt ağrısıyla geçirdikleri saptandı.
Uzmanlar, öğrencileri sırt çantalarının ağırlığına göre dört ayrı gruba ayırdılar.
Sırt çantası ağırlığı en yüksek olan gruptaki öğrencilerin, sırt çantası ağırlığı en az olan öğrencilere oranla yüzde 50 daha çok sırt ağrısı yaşadıkları belirtildi.
Rapora göre sırt ağrısı kız çocuklarında daha çok görülen bir problem.
Bu sağlık sorunu yaşla birlikte daha da artıyor.
Araştırmanın yazar iş hayatında yetişkinlerin fazla kilo taşımasına müsaade edilmezken, çocuklara ağır yükler taşıtıldığını belirtiyor.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
53 öğrenciden 45’i ilk kez sinemada film izledi
-
Bahçeşehir Koleji’nden 30 Proje TÜBİTAK’ta dereceye girdi
-
Kültür Koleji Fen Lisesi’nden TÜBİTAK Başarısı
-
Evde doğru zaman yönetimi
-
Kızlarımız okuyor, Işık saçıyor projesine ödül
-
Okullar ne kadar hijyenik ve güvenli?
-
Sınav öncesi son uyarı: Sosyal Medya Diyeti
-
Sinema salonları bir milyon öğrenciyi ağırlayacak
-
Ankara Atatürk Lisesi e(math+science) Projesi
-
Öğreniyorsanız tatil de bir okuldur