banner

Gönüllü su dağıtıcısı iki liseli milli takıma girdi




Mersin'de 2013'te düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda gönüllü çalışarak su dağıtan iki lise öğrencisi, ilgi duydukları boccede milli takıma davet edildi.

liseli bocceMersin'in 2013 yılında ev sahipliği yaptığı 17. Akdeniz Oyunları'nda gönüllü çalışarak, sporculara su dağıtan lise öğrencisi Mehmet Can Yakın ve Emre Can Yılmaz, ilgi duydukları boccede milli takıma girmeyi başardı.

Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi'ndeki beden eğitimi öğretmeni Niyazi Kutlay'ın Akdeniz Oyunları'nda gönüllüler listesine yazmasıyla bocce sporuyla tanışan Mehmet Can Yakın ve Emre Can Yılmaz, oyunlar boyunca Toroslar Bocce Salonu'nda yarışmacılara su taşıyarak yardımcı oldu.

Öğretmenlerinin de desteğiyle ilgi duydukları bocceye başlayan Yakın ve Yılmaz, başarılı sonuçların ardından milli takıma davet aldı.

Katıldıkları yarışmalarda dereceler elde eden Yakın, Fas'ın Kazablanka kentinde 28 Ağustos-6 Eylül'de düzenlenecek Dünya Gençler Bocce Volo Şampiyonası'nda, Yılmaz da Tayland'ta 31 Ekim-6 Kasım'da yapılacak Dünya Gençler Bocce Petank Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Mehmet Can Yakın, Akdeniz Oyunları'na gönüllü yazıldığını ve oradaki milli sporcuları izleyerek bocceyi sevdiğini, oyunların kendisi için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Akdeniz Oyunları'nda sahaları suladığını, ip çektiğini ve milli sporculara yemek, su taşıdığını anlatan Yakın, "Oyunlar sırasında sporcuları izledim ve bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Oyunlar bittikten sonra boccenin volo branşına başladım. Bu yıl Antalya'da düzenlenen Volo Şampiyonası'nda gençlerde birinci oldum. Milli takım seçmelerinde açık ara birinci oldum" diye konuştu.

Yakın ayrıca, Dünya Gençler Bocce Volo Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini sözlerine ekledi.

Oyunlar hayatımı değiştirdi

Emre Can Yılmaz da yardım ettiği sporcuları dikkatle izlediğini ve kendisinin de bocce sporcusu olabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Milli sporcu seviyesine kadar yükseldiği için mutlu olduğunu anlatan Yılmaz, "Akdeniz Oyunları adeta hayatımızı değiştirdi. Olimpiyatların ardından hocamın da desteğiyle petanka başladım ve başarılı olunca milli takıma seçildim. Şimdi de Tayland'ta yapılacak Dünya Gençler Bocce Petank Şampiyonası'nda ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Niyazi Kutlay ise Akdeniz Oyunları'nda birçok öğrencisini gönüllüler kadrosuna alarak şampiyonayı takip ettirdiğini söyledi.

Öğrencilerinin şampiyonada bu sporun ne kadar önemli olduğunu gördüğünü belirten Kutlay, iki öğrencisinin de çalışkan olduklarını ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.