banner

Oniki İnşaat Mimarlık’tan okullara hızlı ve ekonomik çözümler




Oniki İnşaat Mimarlık, 2000 yılından bu yana konferans salonları konusunda eğitim kurumlarına anahtar teslim çözümler sunuyor.

erkan_yesilTasarım sürecinden malzeme seçimine kadar her noktada en hızlı nasıl imalat yapılabilir sorusunu ön planda tutuklarını belirten Oniki İnşaat Genel Müdürü Erkan Yeşil, “Tüm bunların neticesinde yılda en az 15 adet büyük kapasiteli salon (300 kişi ve üzeri) 5 adet küçük kapasiteli salon yapmaktayız. 2015 yılında toplam teslim edilen salon sayımız 21 adetti. 2016 yılında amacımız en az 25 adet salonu başarılı bir şekilde teslim etmek” dedi.

Oniki İnşaat Mimarlık hakkında bilgi alabilir miyiz? Ne zamandan beridir faaliyetlerinizi sürdürüyorsunuz? Faaliyetleriniz ve bu faaliyet gösterdiğiniz alanlarda sunduğunuz çözümler nelerdir?
Oniki İnşaat Mimarlık olarak 2000 yılından bu yana mimari, iç mimari ve akustik düzenleme alanlarında proje ve taahhüt hizmetleri vermekteyiz. Özel bir uzmanlık gerektiren konferans salonları, sinema salonları, çok amaçlı salonlar, seminer salonları gibi alanlarda uzun yıllara dayanan tecrübemiz ile doğru, ekonomik ve hızlı çözümler sunmaktayız. Bu konularda anahtar teslimi hizmet vermekteyiz. Tasarım sürecini, akustik düzenleme ve hesaplamaları, çoğu ürünlerin imalatını kendi bünyemizdeki personellerimiz ve ekipmanlarımız ile yürütmekteyiz. Bunun yanında kurumsal firmalara yıl bazında sözleşmeli olarak danışmanlık ve mimari hizmetler veriyoruz.

erkan_yesilFirmanızın öne çıkan özelliklerinden bahsedebilir misiniz? Sizi diğer firmalardan hangi özellikleriniz ayırıyor?
Sektördeki rakiplerimize göre bizi ön plana çıkaran en önemli özelliklerimiz hızlı ve ekonomik çözümler üretebiliyor olmamızdır. Konferans salonları konusunda anahtar teslim olarak iş yapan firma sayısı oldukça az ve biz bu firmaların içinde en eskilerinden birisiyiz. Ayrıca çok yoğun bir sirkülasyonla çalıştığımız için bugüne kadar en çok sayıda salon teslim etmiş firmaların başında geliyoruz. Maalesef sektörde bizim bir yıl içerisinde yaptığımız salon sayısı kadar salon yapmamış firmalar bulunmakta. Bu tecrübe ve bilgi birikimi neticesinde diğer firmaların 3 ayda tamamlayabildiği projeleri biz yarı zamanında tamamlayabiliyoruz. Uzun yıllara dayalı satın alma gücümüz ile müşterilerimize çok daha ekonomik çözümler sunabiliyoruz. Tüm bunların yanında güçlü mali yapımız sayesinde kendi öz kaynaklarımız ile aynı anda pek çok projeyi yürütebildiğimiz için müşterilerimize diğer hiçbir firmanın yapamadığı uzun vadelerde ödeme seçenekleri sunabiliyoruz.

Eğitim sektörüne de hizmet veriyorsunuz. Eğitim kurumlarına nasıl çözümler üretiyorsunuz?
Eğitim kurumlarının ihtiyacı olan konferans salonları, çok amaçlı salonlar, sinema salonları, cep sinema salonları, 3D sinema salonları gibi alanlarda sektörün önde gelen hemen tüm kurumlarıyla çalışma fırsatımız oldu ve bu işbirliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Eğer bir kurum gerçekten salon ihtiyacının farkında ise ve bunu amacına uygun olacak şekilde hayata geçirmeyi düşünüyorsa mutlaka bizimle bir yerde yolu kesişecektir.

Yurtdışındaki eğitim kurumları ve firmalarla da işbirlikleri gerçekleştiriyor musunuz?
Yurtdışında da çalışmalarımız devam ediyor. Lübnan, Azerbaycan, Romanya ve Dubai de yerel üniversitelere ait teslim ettiğimiz salonlar bulunuyor.

TEKNOLOJİYİ MAKSİMUM DÜZEYDE KULLANIYORUZ
Günümüzde teknoloji iş hayatının her alanında önemli bir role sahip. Bu kapsamda sunduğunuz çözümlerde teknoloji ne derece yer alıyor? Teknolojiden nasıl faydalanıyorsunuz?
Öncelikle teknoloji tasarım sürecinin belkemiğini oluşturuyor. Müşterilerimize tasarladığımız ürünleri birebir gerçeklikte sunabilmemiz için 3 boyutlu çizim teknolojilerini ve diğer bilgisayar destekli çizim programlarını yoğun olarak kullanmaktayız. Bunun haricinde çoğu şehir dışında olan şantiyelerimizi takip etmekte ve lojistik departmanının ihtiyacı olan takiplerde teknolojiyi maksimum düzeyde kullanıyoruz. İmalat sürecinde makine parkımızda en son teknoloji makineleri bulundurmaya özen gösteriyoruz. Salonlarda kullandığımız elektrikli ve elektronik aksamlarda da gene son teknoloji ürünleri seçmeye ve müşterilerimize sunmaya özen gösteriyoruz.

erkan_yesilKonferans salonları uzmanlık isteyen bir konu... Bu salonların tasarım sürecinden bahsedebilir misiniz? Kimlerle çalışıyorsunuz? Tasarımcılarda aradığınız kriterler nelerdir? Ayrıca Oniki İnşaat’ı tasarım açısından farklı ve güçlü kılan yanlar nelerdir? Bahsedebilir misiniz?
Salonlarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta doğru akustik hesaplamalar ve görüş açılarıdır. Bununla birlikte aynı anda çok sayıda insanın bir arada bulunacağı bir alanı tasarlarken ışığından, havalandırmasına kadar her noktayı en ince detayına kadar düşünmeniz gerekir. Tüm bu kriterleri ve müşterilerin özel taleplerini bir araya getirerek tasarım yapmak uzun yıllara dayanan tecrübeler neticesinde oluşmaktadır. Bu anlamda tasarım ekibimiz bizden aldığı destekle doğru çözümler üretmektedir. Bizim tasarım gücümüz öncelikle uzun yıllara dayanan tecrübemizden, tüm dünyadaki meslektaşlarımızı birebir yerinde ziyaretlerle çok yakından takip etmemizden, güçlü malzeme bilgimizden ve devamlı yeni arayışlar peşinde koşmamızdan kaynaklanmaktadır. Her kış döneminde şirketimizde yeni sezonun kreasyonlarının oluşturulması ile ilgili tatlı bir heyecan başlar. Yaklaşık 2 ay boyunca yeni tasarımlar, yeni malzemeler, numuneler hazırlanır. Akabinde gerekli testler tamamlanarak yeni sezona hazırlanılır.

KIŞ DÖNEMİNDE CAZİP ÖDEME ŞARTLARI SUNMAKTAYIZ
İmalat kapasitenize ilişkin neler söyleyebilirsiniz? Yılda yaptığınız konferans salonu yaklaşık olarak ne kadar? 2016 yılında hedeflediğiniz rakam nedir?
Bizim için en önemli noktaların başında yılda kaç adet salon yapabileceğimiz ve kapasitemizi nasıl arttıracağımız gelmektedir. Bunun için de gerek pazarlama sürecinde gerek imalat sürecinde çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle yaz aylarındaki yoğunluğu diğer aylara da dağıtabilmek adına kış döneminde çeşitli kampanyalarla cazip ödeme şartları sunmaktayız. Tasarım sürecinden malzeme seçimine kadar her noktada en hızlı nasıl imalat yapılabilir sorusu ön planda tutulmaktadır. Tüm bunların neticesinde yılda en az 15 adet büyük kapasiteli salon (300 kişi ve üzeri) 5 adet küçük kapasiteli salon yapmaktayız. 2015 yılında toplam teslim edilen salon sayımız 21 adetti. 2016 yılında amacımız en az 25 adet salonu başarılı bir şekilde teslim etmek.

2015 yılı firmanız açısından nasıl geçti, hangi atılımları gerçekleştirdiniz? Hedeflerinizi gerçekleştirme noktasında 2015’in sizin açınızdan başarılı geçtiğini söyleyebilir miyiz?
2015 yılı şirketimiz için oldukça yoğun ve başarılı geçti. Projelerimizi en iyi şekilde tamamlamakla birlikte bünyemize yeni ekip arkadaşlarımız katıldı. Bu sayede hedeflediğimizden daha fazla projeyi hızlı ve sorunsuz olarak teslim ettik.
Yine bu yıl içinde büyük gruplarla çalışmalarımız artarak devam etti ve ediyor. Birçok yerel müşterilerimizin bizleri referans etmesi ile şehir dışında daha fazla eğitim kurumu ile çalışma fırsatı bulduk. Şirketimiz açısından müşterilerimizin gözünde yapmış olduğumuz işin en iyisi olduğumuzu bilmek bizi daha çok güçlendiriyor. Böylelikle şirketimiz hızla büyüyerek yoluna devam ediyor.
KONFERANS SALONLARINDA ABARTIDAN UZAK DAHA SOFT RENKLER TREND OLACAK
2016 yılına nasıl hazırlandınız, ne gibi çalışmalar yapacaksınız? Eğitim sektörü ve kurumsal firmalara yönelik planlarınızda neler var? Bunun dışında konferans salonlarında yeni trendler nelerdir? Yeni yılda hangi trendler ön plana çıkacak?
Öncelikle bu yıl ilk hedefimiz tabi ki daha çok konferans salonu yapmak. Bunun altyapısını 2015 yılı içerisinde daha güçlü temeller atarak yaptığımıza inanıyoruz. 2016 yılının tüm tasarımları şimdiden proje&tasarım ekibimiz tarafından oluşturuldu. Renkler, modeller ve görsel sunumlar çok güçlü bir ekip çalışmasının elinden çıktı. Bunları şimdiden belirleyip oluşturmak firmamız açısından daha çok eğitim kurumları ile birlikte çalışmamızı sağlayacak kanaatindeyiz. 2016 yılı içinde trend abartıdan uzak daha soft renkler olacak. Teknolojinin bu kadar ilerlediği ve her şeyin çok hızlı yaşandığı dünyamızda özellikle geleceklerimizin yetiştiği bu önemli kurumlarda renkleri ve modelleri en doğru kullandığımıza inanıyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.