banner

BM’den Arap hükümetlerine eğitim çağrısı




BM Genel Sekreteri Ban, Arap hükümetlerinin eğitime yatırımı teşvik etmeleri gerektiğini söyledi.
ban_ki_moon_bmBirleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Arap hükümetlerine eğitim yatırımlarını teşvik etmeleri çağrısında bulundu.
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde, 2015 Bilgi Zirvesi düzenlendi. Ban, burada yaptığı konuşmasında, bölgede bilgi veeğitime rağbetin arttığını ifade ederek,eğitim yatırımlarının genişletilmesinin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.
Bilginin çeşitli alanlarda kalkınmanın temelini oluşturduğuna değinen Ban, Arapların, insanoğlunun asırlar boyunca ilerleme sağlamasının esası olan eski medeniyetini geri kazanmak için eğitime yatırım yapması gerektiğini söyledi.
Ban, BM’nin milletler arasında kültür ve bilgi konularında işbirliğini güçlendirecek çaba ve girişimleri her daim desteklediğini hatırlattı.
Arap ile yabancı düşünür ve bilim adamının katıldığı zirve, 9 Aralık’a kadar sürecek. Zirvenin katılımcıları arasında eski İngiltere Başbakanı James Gordon Brown, Apple şirketinin kurucu ortağı Stephan Gary Wozniak ve Fransız emekli hava Albayı ve astronot Patrick Pierre Roger Baudry da yer alıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.