banner

Beden eğitimi öğretmeninin olimpiyat hedefi




Türkiye'yi 2012 Londra Olimpiyatları'nda okçuluk branşında temsil eden beden eğitimi öğretmeni Begül Löklüoğlu, 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlanıyor. Milli sporcu Löklüoğlu, "2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na gidip, ülkemi en iyi şekilde temsil edip, derece almak istiyorum" dedi.

begul lokluogluOkçuluk sporunda Avrupa şampiyonu unvanlı beden eğitimi öğretmeni Begül Löklüoğlu, 2012 Londra Olimpiyatları'nın ardından 2016 Rio Olimpiyatları'na da katılmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Löklüoğlu, 2001 yılında Antalya'da düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası'nı izlediği sırada, okçuluk antrenörünün kendisini fizik olarak beğendiğini ve teklifi üzerine bu spora başladığını anlattı. Löklüoğlu, okçuluğa başlamasının "Tamamen tesadüf eseri" olduğunu ifade etti.

Okçuluğa başladıktan iki ay sonra miniklerde Türkiye ikincisi, 2003 yılında da yıldızlarda Avrupa şampiyonu olduğunu anlatan Begül Löklüoğlu, bu başarılarının ardından kariyerinin yükselişe geçtiğini söyledi.

İşim zor ama imkansız değil

Löklüoğlu, 2012 yılında Londra Olimpiyatları'na katıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlar çok güzel bir tecrübeydi. Profesyonel spor yapan her sporcunun tatması gereken bir duygu. Bunu yaşamadan spor kesinlikle bırakılmamalı. Bu sene yine 2016 Olimpiyatları'na hazırlanıyorum. Amacım öncelikle kotayı almak. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na gidip, ülkemi en iyi şekilde temsil edip, derece almak istiyorum edmedicom.com."

Rio Olimpiyatları'na katılabilmek için mayıs ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası ve haziran ayında Antalya'da yapılacak Dünya Kupası'nda iyi dereceler elde etmesi gerektiğini kaydeden Löklüoğlu, işinin zor ama imkansız olmadığını vurguladı.

Öğrencilerini eğitecek

Begül Löklüoğlu, dört yıldır Kemer'deki bir lisede beden eğitimi öğretmenliği yaptığını, milli takım kampları nedeniyle zaman zaman öğretmenliğe ara vermek zorunda kaldığını belirtti.

Öğrencilerinin okçuluğu çok merak ettiğini belirten Löklüoğlu, "İnşallah önümüzdeki yıllarda okçuluğu onlara göstereceğim" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.