banner

Görsel sanatlar öğretmeni yapraklara resim çiziyor




Reşadiye'de Görsel Sanatlar Öğretmenliği yapan Kaş, ilçedeki sonbahar yapraklarını toplayarak üzerine resim çiziyor.

yaprak resimReşadiye İmam Hatip Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Metin Kaş, 20 kursiyeriyle doğadan topladıkları sonbahar yapraklarına resim çiziyor.

Sebahat-İsmet Erdem Anadolu Lisesinde açtığı atölyede görsel sanatlar kursu veren Kaş, ilçede sonbaharda düşen çınar yapraklarını topladıklarını söyledi.

Yaprakları kuruttuktan sonra tuval olarak değerlendirdiklerini belirten Kaş, genelde hayvan resimleri ve silüet üzerine çalıştıklarını kaydetti.

Sonbahar yapraklarına hat yapıldığını gördüğünü ve bundan esinlenerek resim çizme fikri oluştuğunu dile getiren Kaş, "Bunu nasıl renklendirelim diye düşündüğümde önce hayvan figürleriyle başladık. Aslında siyah beyaz olarak başladık sonra 'Renklendirelim' dedik. Baktık, güzel oluyor. Bayağı da ilgi gördü" dedi.

Her yıl sene sonunda sergi açıyoruz

Resimlerde akrilik boya kullandıklarına işaret eden Kaş, "Akrilik boya çatlama yapmıyor. Yaprak üzerine resmi yaptıktan sonra vernik işlemi yapıyoruz. Sonra çerçeveletiyoruz. Asıl amaç, sonbaharda kuruyan yaprakları ölümsüzleştirmek, renklendirerek ölümsüzleştirmek" diye konuştu.

Yaprak üzerine çizdikleri resimlerin çok beğenildiğini vurgulayan Kaş, yakın zamanda geride bırakılan sonbahar nedeniyle çalışmaları hızlandırdıklarını anlattı.

Kaş, her yıl sene sonunda sergi açtıklarını ve eserleri satarak atölyeye malzeme aldıklarını sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.