banner

Bakan Avcı: Maarifin can damarı öğretmenliktir




Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun katılımıyla Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1. Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

bakan_avci_aday_ogretmenlerToplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Davutoğlu'nun aday öğretmenlerle buluşmasının, onlara hitap etmesinin, bir başbakanla öğretmenlerin buluşmasından daha çok, "Hangi işi yaparsa yapsın, hoca sıfatıyla temayüz eden, hocalık mesleğine düşkünlüğünü her fırsatta belli eden, akademi dünyasının nadir münevverlerinden biri ve en önemlisi bir meslek büyüğü ile bir araya gelme" anlamını taşıdığını ifade etti. Son dönemde, eğitimin bütün alanlarında olduğu gibi, maarifin can damarı öğretmenlik mesleğine özel bir önem verdiklerini belirten Avcı, toplam öğretmen sayısının bugün itibarıyla 921 bin 389’a ulaştığını bildirdi.
Bakan Avcı, şöyle konuştu: "2003 yılında 543 bin 896 öğretmenimiz bulunmaktaydı. 2003 yılından bugüne kadar 542 bin 120 öğretmen ataması yapıldı. Bu rakam, şu anki öğretmen sayımızın yüzde 58,8’ine tekabül ediyor. Yapılan bu atamalarla birlikte, Türkiye geneli öğretmen doluluk oranı yüzde 93'ü geçti. Diğer yandan, 2003'ten itibaren engelli atamasına özel önem ve öncelik verdik. 2003’ten bugüne kadar 2 bin 705 engelli öğretmen ataması yapıldı. Son 3 yılda, engelli öğretmen adaylarının atanma taleplerinin tamamı yerine getirildi ve talep eden bütün engelli öğretmenlerimizin ataması gerçekleştirilmiştir."

"Mesleki gözlem külliyatı oluşturmasını istiyoruz"
Başbakan Davutoğlu'nun özel önem verdiği ve her fırsatta önemine işaret ettiği "şehirden öğrenme" yöntemine uygun olarak da öğretmenlerin hem yaşadıkları hem de görev yapacakları şehirlerin kültürünü, sanatını ve tarihi mirasını yerinde görerek birikimlerini zenginleştirdiklerini belirten Avcı, "Bütün bu süreçlerdeki tecrübelerin, aday öğretmenlerimiz ve danışman öğretmenlerimizin sürece ilişkin paylaşımlarının, Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) hazır edilen 'günlük' sayfasında paylaşılmasının da son derece faydalı bir mesleki gözlem külliyatı oluşturmasını ümit ediyoruz." diye konuştu. Toplam 774 saat olan Aday Öğretmen Yetiştirme Programının, 1 Mart 2016'den beri devam ettiğini, programın 31 Ağustos 2016'da sona ereceğini ve yeni öğretmenlerin 1 Eylül 2016'dan itibaren yeni görev yerlerinde hazır olacaklarını aktaran Avcı, "Gözlem, uygulama ve hizmet içi eğitim ana başlıklarından oluşan Aday Öğretmen Yetiştirme Programımızın faydalı olacağına ve 'insan, insan gölgesinde yetişir' kadim düsturunu hayata geçireceğine yürekten inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.