banner

Öğretmenlerden Türk Mutfağı kitabı




Türkiye'nin dört bir tarafında görev yapan öğretmenler, Osmanlı'dan günümüze unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemek tariflerini "Yöresel Türk Mutfağı" kitabında derledi.

 

ogretmenler_turk_mutfagiMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 81 ilde oluşturulan öğretmenler komisyonunca hazırlanan 3 ciltlik kitapta, 400'ün üzerinde yöresel yemek tarifi kayıt altına alındı. MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, çalışma için 81 ilde öğretmenler tarafından komisyonların oluşturulduğunu, öğretmenlerin de görev yaptıkları ile ait yöresel yemekleri araştırdığını söyledi. Gülay, "Öğretmenlerimiz, yörelerde Osmanlı'dan günümüze unutulmaya yüz tutmuş geleneksel 400'ün üzerinde yemeği, mutfaklarda görüntüledi ve kayıt altına aldı. Amacımız yemek kültürümüzü yaşatmak." dedi. Kitabın birinci cildi çorbalar ve et yemekleri, ikinci cildi hamur işi, pilavlar ve tatlılar ve üçüncü cildi zeytinyağlılar, sebze yemekleri ile salatalar ve meze tariflerinden oluşuyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.