banner

Gelenekten Geleceğe Başarı Kapıları Açılıyor!




İstanbul Teknik Üniversitesinin önderliğinde kurulan İTÜ ETA Vakfı, yeni yatırımıyla eğitim sektörüne güç katmaya hazırlanıyor. İTÜ ETA Vakfı Kurs Merkezleri yeni bir soluk olarak sektöre farklı bir bakış getirmek için kolları sıvadı. “Türkiye’de Eğitim Mühendisliği Başlıyor” diye konuşan İTÜ ETA Vakfı Kurs Merkezleri Kurucusu Senay Ergün, yeni nesil kurs, yeni nesil sınava hazırlık ve yayıncılık ile eğitimin mühendisliğini gerçekleştirmek için alt yapılarını hazırladıklarını söyledi.

senay_ergun_itu_etaİTÜ ETA Vakfı Kurs Merkezi olarak sektöre giriş yaptınız. Markanın doğuş sürecinden bahsedebilir misiniz?
Bilindiği gibi İTÜ ülkemizin en büyük, en eski, en köklü üniversitelerinden biridir. İTÜETA VAKFI, İstanbul Teknik Üniversitesinin önderliğinde Bekoteknik, Netaş, Simko, Teletaş, Vestel, İnter, Arçelik, Aselsan, Akçasu gibi elektronik ve bilişim alanlarında önde gelen Dünya markalarımız tarafından 1989 da kurulmuş bir Vakıftır. Her zaman ilkleri gerçekleştirmiş, yenilikçi bakış açısı ile kurumsal bir tarihe sahip olan kurum, "Gelenekten geleceğe” uzanan akıl, bilim ve akademik güç ile örülmüş başarının kapıları, tüm gençlere açma hedefi ile K12 ve Özel Öğretim Kursları açmaya karar vermiştir.

Adımızı aldığımız 250 yıllık geçmişi ile bir ülkenin kaderine yön veren gençleri yetiştiren akademik dünyanın, değerli yol göstericisi İTÜ ETA VAKFI sadece Kurs Merkezleri ile değil aynı zamanda Yeni Nesil, Düşünmeyi önceleyen Yayınları ile de eğitim sektörüne önemli bir giriş yapmıştır. Eğitime, hem sınıf içi, hem kurum içi, hem hibrit süreçlerde bilimsel bir süreç olarak bakmak gerektiğine inanan ekibimiz tüm eğitim süreçlerini bir mühendislik perspektifinde dizayn ederek Türkiye eğitimine yepyeni bir yaklaşım getirmekteyiz. Akademik kadromuzdan almakta olduğumuz destek ile eğitimin her alanında İTÜ kalitesini sahaya yansıtmak gayretindeyiz ve tüm süreçlerde maksimum verimi hedefliyoruz.

EĞİTİM MÜHENDİSLİĞİ YAKLAŞIMINI GETİRİYORUZ
İTÜETA Vakfı Kurs Merkezi’nin eğitim anlayışı nasıl oluşturuldu? Kurumlarınızı diğer kurs markalarından farklı kılan özellikler nelerdir?
Eğitimin akılcı, bilimsel temellere dayanması gerektiğine inanan İTÜ ETA Vakfı Kursları ile Türk Milli Eğitim Sistemine Eğitim Mühendisliği yaklaşımını getiriyoruz. Eğitim Anlayışımız, akılcı, azimli, sınav ve yaşam başarısını birlikte hedefleyen, üretken, ideali olan gençlerimizin en iyi üniversitelerde öğrenim görerek kendilerine, hayata ve dünyaya değer katmalarıdır.
itu_eta_sinifÜretkeniz; Bilim ve aklın ışığında yenilikleri üreterek büyümeyi, sürekli gelişmeyi önemsiyoruz.
Değerlerine bağlıyız; Gelenekten geleceğe açılan bir başarı kapısı olarak geçmişe bağlı ve saygılıyız geleceği inşa ediyoruz.
Yenilikçiyiz; Ülkemizin, gençliğimizin inovasyon gücüne inanıyor yeniliklerle onlara ilham veriyor, inovatif düşünme becerilerini önemsiyoruz.
Başarı odaklıyız; İTÜ ETA VAKFI kurs merkezi başarı bir bütündür, sınav başarısı gelecek tasarımının merkezinde yer alsa da yaşam başarısı çok değerlidir. Başarı aynı zamanda ulusal ve uluslararası platformlarda kendini ifade edebilen, özgüveni yüksek bireyler olmak ile de örtüştürmekteyiz.
Bilimseliz; Çağdaş bilimin gereklerini eğitim öğretimin tüm süreçlerine uyarlıyor, eğitime bir mühendislik olarak bakıyoruz.
Azimli ve kararlıyız; Öğrencilerimizin kariyer planlamalarında belirlemiş oldukları hedefe ulaşmalarında, motivasyonlarını artırmak için eğitim mühendisi öğretim kadromuzla öğrencilerimize yol arkadaşı olmada azimli ve kararlıyız. En çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin çalışkanlık olduğu bilinci ile öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmalarını sağlıyoruz.
Bütüncül rehberlik yaklaşımı ile; Öğrencilerimize desteğin bir sistemler bütünü olduğundan hareket ediyor, akademik, sosyal, psikolojik gelişmelerin yanında gelecek planlamaları ile onlara yol arkadaşı oluyoruz.
Stratejik düşünmeye önem veriyoruz; Düşünme becerilerini önemsiyor, öğrencilerimizin üst düzey düşünme becerilerini geliştirerek, bakış açısını değiştirmelerine yardımcı oluyor, farklı görebilme, dikkat ve mantık yürütme yeterliliklerinin gelişimini destekliyoruz.
Özgün ve güncel bilgiyi önemsiyoruz; Her bireyin özgün olduğundan hareketle kişilik özelliğine göre yeni, güncel ve bireysel eğitim materyallerini öğrencimizin hizmetine sunuyoruz.

EĞİTİM YATIRIMCILARININ YOL ARKADAŞI OLACAĞIZ
İTÜ ETA Vakfı Kurs Merkezi’nin kısa, orta ve uzun vadede hedefleri, büyüme stratejisi ve Franchise modeliniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Eğitimin bir mühendislik işi olduğuna inanan kurumumuz büyümenin de sağlıklı, sistematik ve planlı olması gerektiğine inanıyoruz. Kuruluştaki yer seçiminden, mimari projeye, ajans ve reklam desteğinden programlara, İK süreçlerinden kayıt süreçlerine, öğretmen eğitiminden rehberlik süreçlerine kadar tüm süreçlerde şubelerimize tam destek sunmayı hedefleyerek güçlü bir merkezi yapı oluşturduk.
Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan İTÜ’den aldığımız güçle gençlerin hedeflerine ışık olmak, zorlu sınav süreçlerinde onlara yol arkadaşı olmak adına eğitim mühendisliğini tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. İTÜ ETA VAKFI Kursları ve Yayınları, yorulmuş yıpranmış eğitim yatırımcılarına ve bu süreçte yatırım planı olan tüm eğitim gönüllüleri ile yol arkadaşlığı etmek üzere hazırdır. Ülkemizin aydınlık geleceğini şekillendirmede geçmişten aldığımız güç ve tecrübenin ışığında, yeni, bilimsel bir yaklaşım ile doğru ve bilinçli bir büyümeyi hedefliyoruz. Eğitimin yeni projelerini, yeni vizyonunu inşa eden İTÜ ETA VAKFI Kurs ve İTÜ ETA VAKFI Yayınları eğitim girişimcileri ve eğitime gönül verenler için en doğru yatırım tercihi olacaktır.

itu_eta_yayinKurs yayınlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Eğitim öğretimin her aşamasında yayınların eğitim personelinden sonra en önemli husus olduğu bilincindeyiz. İTÜ ETA VAKFI Eğitim Kurumları’nda özgün Yeni Nesil Yayınlar kullanılmaktadır. İTÜ ETA VAKFI Yayınları, kendi uzman ekibi tarafından üretilen bilimsel, düşünme becerilerini destekleyen, kazanım odaklı yeni nesil yayınlardır. Sınav başarısına yönelik tüm içeriklerin yer aldığı basılı ve dijital platformlar ile organize edilmiş yüz yüze ve hibrit eğitime tam destek verecek yeni nesil yayınlar ile sektöre yeni bir yaklaşım getiriyoruz.İTÜ ETA Vakfı yayın ekibi tarafından İTÜ ETAVAKFI kursları için özel üretilen standart yayın setlerimiz; konu anlatım kitapları, soru bankaları, yaprak testler, kazanım değerlendirme sınavları, kişiye özgü tamamlama setleri ve deneme sınavlarından oluşmaktadır. Deneme sınavlarımız ülke genelinde on binlerce öğrenci arasından karşılaştırılmakta ve detaylı sınav analizleri sıfır hata sistemi çerçevesinde değerlendirilmektedir.

Öğrencinin hedefine onu götürecek sınav hazırlık programımızda öğrencilerin seviyelerine uygun, sarmal yapıda ve kazanım odaklı yeni nesil sorulara ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu amaçla sınav hazırlık yayınlarında çok büyük bir tecrübesi olan isimlerden bir Yayın Ekibi oluşturduk. Öncelikle konu kavratmak için kazanım odaklı yayınların çok iyi hazırlanması gerektiğinden hareketle konu hazırlık kitaplarını ve fasiküllerini oluşturduk. Konu tarama ve ünite değerlendirme yayınları ile tam öğrenmeyi sağlayıncaya kadar sarmal bir yapıda eksikleri tamamlama sistemini oluşturduk. Bu çalışmaları genel deneme sınavları ile de uzun soluklu, ilerleyişi göreceğimiz bir sistemle birleştirdik. Ancak biz bu üst seviye yayın sistemini biraz daha ileriye götürerek bireysel soru kaynağı oluşturma sistemi kurduk. Bu sisteme göre eksiği olunan konulardan ve onu destekleyen konulardan oluşan bireysel hazırlık yayınları oluşturduk. Bütün bu çalışmaları hibrit bir sistemle online soru çözüm havuzu ile de destekliyoruz. Bütün bu sistem yapay zeka temelli ölçme değerlendirme sisteminin verilerine dayalı bilimsel bir süreç olarak planlanmıştır. Bu sistemin çıktıları eğitim koçlarının değerlendirmesi, programlama ve takibi ile öğrencileri hedeflerine götürecek bir bilimsel program olarak yürütülmektedir.

İTÜ ETA Vakfı Kurs Merkezi’nin öğrenci yaklaşımı hakkında bilgi verebilir misiniz?
Öğrenme sitilleri ve süresi farklı olsa da her öğrencinin öğrenebilir olduğuna inanıyoruz. Bütünsel öğrenme, her öğrencinin doğuştan yetenekli olduğundan hareketle zeki ve öğrenebilir olduğunu kabul ediyoruz. Akademik çalışmalarımızı ve başarı takip sistemimizi, merkezi sınavlara hazırlıkta yenilikçi akademik yaklaşım, ölçme değerlendirme, koç öğretmen-danışman işbirliği, 360 derece başarı odaklı tam öğrenme ve sıfır hata sistemi uyguluyoruz.
Her öğrencimizin onu yakından takip eden bir eğitim koçu vardır. Birer uzman yol arkadaşı olan eğitim koçlarımız ile mükemmel süreç yönetiminin başarının anahtarı olduğuna inanıyoruz. Eğitim koçları öğrenciyi iyi tanıyan kişiye özel çalışma programı hazırlayan, akademik, sosyal ve psikolojik takipleri yapan eğitim mühendislerimizdir. Türkiye geneli denemeler, sınav simülasyonları ile öğrencilere gerçek sınav ortamı sunuyor, deneyim kazandırıyor, bulundukları seviye hakkında en doğru bilgiyi derleyerek özgün programlar üretiyoruz.

SIFIR HATA KİTAPÇIKLARI İLE TAM ÖĞRENME
Öğrencilerin sınav hazırlık süreçlerine yönelik program uygulamalarınızdan bahsedebilir misiniz?
Başarılı bir sınav hazırlık süreci bilimsel olmalı ve bir mühendislik işidir. Hazırlık süreçleri öncelikle öğrenciyi tanıma, kapasitesini belirleme, doğru hedefleri ortaya koyma ve bu hedeflere giden yolu iyi bir planlama ile mümkündür.
İyi geleceği garanti altına almak için gereken temel yapı taşlarının en önemlisi mesleğinin öncüsü eğitim uzmanları öğretmenlerimizdir. İTÜ ETA VAKFI Eğitim Kurumlarında her öğretmen birer Eğitim Mühendisidir. Yönetim ve öğretim kadromuz; Hizmet içi eğitimlerle, bireysel araştırmaları ve deneyimleri ile sürekli kendini yenileyen, kişisel gelişimini önemseyen, modern eğitim yöntem araç ve gereçlerini kullanmakta yetkin birer eğitim mühendisleridir. Çok kaliteli bir eğitim kadrosu, mükemmel bir yapay zekâ ölçme değerlendirme sistemi, bütünsel rehberlik yaklaşımı ve özel eğitimden geçmiş öğrenci koçlarının profesyonel desteği hazırlık çalışmalarımızın çatısını oluşturur. Kişiye Özel analiz, Kişiye Özel Soru Bankası, Kişiye Özel Deneme Sınavları ile akademik çalışmaları en verimli hale getiriyoruz. Sınav simülasyonları ile gerçeğe en yakın sınav denemeleri ile öğrencinin sınav heyecanını azaltıyor, kendini daha iyi tanımasına katkıda bulunuyor, birlikte yol haritamızı çıkartıyoruz. Kişiye özel analizler; Analiz sonuçları hem kurumlarla hem de soru bazında değerlendirilir, zümre başkanlarıyla paylaşılır, süreç hakkında velilerimizi belli periyotlarda bilgilendiriyor işbirliğimizi sürekli kılıyoruz.
Yapay zekâ sistem tarafından oluşturulan Sıfır Hata Kitapçıkları ile tam öğrenmeyi hedefliyoruz. Online soru havuzu ile her zaman ve her yerden erişime imkân veriyoruz, tüm soru çözümleri yapay zekâ ile birleştirilerek öğrencinin kazanım haritası çıkarılmaktadır.Mobil uygulama ile eğitimin tüm paydaşları tüm süreçlere mobil cihazlardan her zaman ve her yerden ulaşma imkânına sahip olmaktadır. Öğrenci, veli, öğretmen bilgilendirme sistemi ile eğitim sürecinin tüm paydaşları tüm çalışmalar hakkında bilgi sahibi olur, eşgüdüm içinde çalışır.

Türkiye’de kurs sektörünün gelişimi hakkında değerlendirmeleriniz nelerdir?
Ülkemiz, sınav hazırlık süreçlerinin çok daha zor ve zahmetli olan bazı uzak doğu ülkeleri ile sınavların bir süreç değerlendirmesi şeklinde olduğu özellikle Kuzey Avrupa ülkeleri arasında sınav hazırlık süreçlerinin orta üstü yoğunlukta olduğu ülkelerden biridir. Sınav hazırlık süreci bu açıdan bir ülke gerçeğidir. Yakın gelecekte de sınavların Türkiye gündeminden çıkmayacağı da ortadadır. Eğitime ulaşımda tam eşitlik olmayan ülkelerde sınav hazırlık sistemleri ile bu eşitlik bir nebze olsun sağlandığı söylenebilir. Sınav hazırlık süreçleri planlı, devletin izni ve kontrolünde süreçler olması gerekmektedir. Zira hazırlık yapan kurumlar eğitimi tamamlayıcı unsurlar olarak kabul edilmeli ve Milli Eğitimin bir işlevini yerine getirdiği, okula ve sisteme destek verdiği gerçeğinden hareket edilmelidir. Bu noktada hazırlık süreçlerini bir ranta ve bir gayri resmi yapıya çevirme çabasının önüne geçilmesi elzemdir. Bu itibarla Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü çatısı altında programları bilinen, çalışanları ve öğrencilerinin kayıt altında olduğu kursların sorunlarının çözülmesi, özellikle gayri resmi yapıların önüne geçilmesi hem eğitimin birliği hem de öğrencilerin kontrolsüz yapıların kontrolü altına girmesine mani olması açısından çok önemli bir husustur. Öte yandan yüzbinlerce öğrencisi, on binlerce öğretmen ve çalışanı olan bu yapının bir sektör olarak da bakanlıklarımızın bilgisinin olduğu ekonomik ve yasal dayanak meselelerinin bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtmek isteriz.

KOLEJ YATIRIMLARIMIZA HIZ VERECEĞİZ
Türkiye’de Eğitim Mühendisliği Başlıyor. HYBRID ACADEMY CLASS programımız ile yeni nesil kurs, yeni nesil sınava hazırlık ve yayıncılık ile eğitimin mühendisliğini gerçekleştirmek için alt yapılarımızı hazırlıyoruz. Bu doğrultuda bir başka hedefimizde, kolej yatırımlarımıza da hız vermek, çalışmalarımızı 2023 yılı içerisinde Cumhuriyetimizin 100.yılına yakışır ışığı ile yolumuzu aydınlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ile şekillenmiş yeni bir bakış açısı ile tüm Türkiye ile paylaşmayı hedefliyoruz.

EĞİTİM BENİM İÇİN SONSUZ BİR YOLCULUK
Eğitim dünyasına nasıl adım attınız? Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?
Ankara Fatih Sultan Mehmet Lisesi’nin ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesini derece ile bitirdim, Öğrenmeye devam ediyorum diyebilirim. Halen Ekonomi Yüksek Lisans öğrencisiyim, eğitim benim için sonsuz bir yolculuk ve bu yolculuğu çok sevdim. İletişim Sektöründe çalışmalarım oldu. Sonrasında Sermaye Piyasası Kurulundan uzmanlık lisanları alarak finans sektöründe danışmanlık ve halka arz edilmiş olan şirketlerde finans uzmanı ve üst düzey yönetici olarak görevler aldım. Bu görevlerime danışmanlık şeklinde devam ediyorum.

2017 yılında kağıt ve kağıt ürünlerini ithal eden İstanbul merkezli SNY Grup İthalat ve İhracat isimli şirketi kurdum, 2018 yılında da Belçika Brüksel’de aynı şirketimin Avrupa ayağını yürütmek için yeni bir girişimim daha oldu, Eğitim Sektörüne girişim ise eğitim yayıncılığı üzerine devam eden 13 yıllık şirketimiz vasıtasıyla oldu, içerik üretmek, tüm sınavlara hazırlık konusunda öğrencilerimizin yanında olmak ve değerli eğitim yazarlarımızın emeklerine destek olmaktan çok mutluyuz, 2020 yılında eğitim sektöründe kurucu ortak ve yatırımcı olarak kolej, kurs ve yayınlardan oluşan bir gruba yatırımcı kurucu ortak olarak dahil oldum.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.