banner

Kurs sektöründe yeni soluk: Sekiz Oniki




Kuruculuğunu Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko’nun yaptığı yeni ulusal kurs markası Sekiz Oniki Kurs yeni şubeleri ile Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Kuruluşu ile beraber yükselişe geçen markanın başına deneyimli ve başarılı bir isim Ömür Yılmaz getirildi. 4 ay gibi kısa sürede onun üzerinde şube ile ülkemizin her bölgesinde büyümeye devam eden Türkiye’nin hibrit eğitim kurs markası Sekiz Oniki’nin çalışmalarını ve hedeflerini Sekiz Oniki Genel Müdürü Ömür Yılmaz ile konuştuk.

omur_yilmaz_sekiz_onikiSekiz Oniki Kursları olarak sektöre giriş yaptınız. Markanın doğuşundan bahsedebilir misiniz?
Sekiz Oniki Kurs ile sınava hazırlıkta başta sınava hazırlık grupları 8 ve 12. sınıflar olmak üzere tüm öğrenci grupları için hazırlanmış tamamı yeni nesil ve müfredata uygun güncel yayınları, dijital alt yapımız (Hibrit Eğitim) ile birleştirerek kusursuz bir sınava hazırlık sistemi kurguladık. Sekiz Oniki ismi sınava hazırlık grupları sekiz ve on ikinci sınıflara atıfta bulunmak için verildi. O Sene Bu Sene mottosuyla tek hedefi SINAV ve BAŞARI olan Sekiz Oniki Kurs Z kuşağına hitap eden yeni nesil içerikleri ile bir öğrencinin sınava hazırlık sürecini en iyi şekilde geçirmesi için sektöre girmiş yeni bir eğitim markasıdır. 

Sekiz Oniki Kursları’nın eğitim anlayışı nasıl oluşturuldu? Kurumlarınızı diğer kurs markalarından farklı kılan özellikler nelerdir?
Belki bu soruyu şu şekilde de sorabiliriz:Ülkemizde onlarca kurs ve eğitim markası varken neden yeni bir marka oluşumuna girdiniz? Sekiz Oniki olarak biz klasik sınava hazırlık sisteminin dışına çıkarak başta Hibrit Eğitim sistemini sınava hazırlığa entegre ederek kusursuz bir sınava hazırlık sistemi programladık. Sekiz OnikiKurs’ta yayınlar başarının en temel dinamiklerinden biridir. Sekiz Oniki yayınları alanında uzman, gündemi takip eden öğretmenler tarafından hazırlanmaktadır. Tüm yayınlar yeni nesil ve video çözümlü sorulardan oluşmaktadır. Sekiz OnikiKurs’ta öğrenciler ekstra bir kaynağa ihtiyaç duymadan eksiksiz bir şekilde sınava hazırlanmaktadırlar. 

Sekiz Oniki’de öğrenci yaklaşımı hakkında bilgi verebilir misiniz?
Sekiz Oniki kursta tek hedef BAŞARI’dır. Sekiz OnikiKurs’ta eğitim sistemi “Her öğrenci özeldir” , “Başarısız öğrenci yoktur”, “Her öğrenci farklı öğrenme stillerine sahiptir” anlayışları üzerine kurulmuştur. Sekiz OnikiKurs’ta öğrenciye özel bir sistemle en iyi sınava hazırlık programı uygulanır. Öğrencinin içindeki potansiyeli ortaya çıkarılır. Her öğrenci için onlara rol model olan profesyonel eğitim koçları vardır. Sınav hazırlığı gibi zorlu ve stresli bu süreçte veli ve öğrencimizin yanında olan bu ekip; sürecin tüm aşamalarında mentorlük yaparak sınav motivasyonu, kaygı, ölçme değerlendirme, hedef belirleme, kariyer planlaması ve kariyer danışmanlığı konularında öğrencimize yardımcı olurlar.

TÜRKİYE GENELİNDE 40 DENEME SINAVI
Öğrencilerin sınav hazırlık süreçlerine yönelik program uygulamalarınızdan bahsedebilir misiniz?
Eğitimde plan ve programlı olmanın başarının temel unsurlarından biri olarak gördüğümüz için Sekiz OnikiKurs’ta uygulanacak program eğitim uzmanlarımız tarafından önceden planlanarak şubeler ile paylaşılmaktadır. Bu akademik takvimde gruplara yönelik ders yapılacak günler, ders programları, deneme sınavları, rehberlik programları yazılı olup tüm çalışmalar planlı bir şekilde yürütülmektedir. Sekiz OnikiKurs’ta Türkiye geneli 40 adet deneme yapılır. Bu denemeler sonucunda ölçme değerlendirme merkezimizde sınav sonuçları değerlendirilip kişiye özgü çözümler üretilerek birebir öğrenci danışmanlığı yapılır.
Sekiz OnikiKurs’ta yıllık rehberlik takviminde bir yıl içerisinde yapılacak tüm çalışmalar hazır verilmektedir. Rehberlik takviminde Öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik her ay yapılaması gereken etkinlikler yer almaktadır. 

HİBRİT EĞİTİM MODELİ
Uzaktan ve hibrit eğitim imkanlarından nasıl faydalanıyorsunuz?
Sekiz Oniki Kurs olarak geleneksel yüz yüze eğitimi güçlü dijital içeriklerimiz ile bir araya getirerek yeni bir sistem kurguladık. Bu sistem ile öğrenciler gün içerisinde eğitim merkezlerimizde aldıkları yüz yüze eğitimleri akşam soru çözümleri, ders anlatım videoları ve çevrimiçi ödevler ile birleştirerek sınavlara kusursuz bir hazırlık planlanmıştır. Sekiz OnikiKurs'ta öğrenciler alanında uzman öğretmenler tarafından aldıkları yüz yüze eğitimin yanında Dijital içeriklerle konuları daha iyi pekiştirirler.
Sekiz Oniki Dijital ile her şeye daha kolay olmaktadır. Öğrencilerimiz yüz yüze derslerin yanında Dijital sistem üzerinden yapılan denemeler, ders anlatımları, video çözümlü sorular bulunmaktadır. Sekiz OnikiKurs’un binlerce sorudan oluşan Dijital Soru Havuzu bulunmaktadır. Detaylı Sınav karnesi ve Sıfır Hata Sistemi ile öğrencinin girdiği denemenin yanlış ve boşlarından oluşan özel bir kitapçık ile öğrencinin sınav sonuç analizi çıkarılır. Sınav sonucunda öğrenci Sekiz Oniki Dijital program üzerinden yapamadığı soruların çözümlerini görebilir ve sitem öğrencileri bu eksik kazanımları ile ilgili ders anlatım videolarına yönlendirerek konunun tekrarı sağlanır. Sekiz Oniki Dijital üzerinde öğrenci belli deneme sayısına ulaştıktan sonra hazırlanan rapor sonucunda sadece eksik kazanımlarına yönelik Öğrenciye Özel Soru Bankası hazırlanır. Bu sayede öğrenciler hiçbir eksik kazanımı kalmadan sınava hazırlanmış olurlar. 

Sınava hazırlanan öğrencilere başarı için neler önerirsiniz?
Bu konuda ilk başta sınava hazırlanacağı kurs seçimi önemlidir. Sınava hazırlık kursu araştırırken aşağıdaki içerikleri mutlaka kurs merkezine sormalıdır. Bu sorulara tam olarak cevap alabilirse o kurs ile sınava hazırlığa başlayabilir.
* Yayınları Nasıl?
* Eğitimci kadrosu yeterli mi?
* Eğitim-öğretimi destekleyici dijital sistemi var mı?
* Akademik programları var mı?
Kaç saat ders yapılacak?
* Ne kadar deneme sınavı olacak?
* Doküman olarak yeterli mi?
* Denemeleri nasıl?
* Rehberlikleri nasıl?
* Öğrenci takip sistemi var mı?
* Veli bilgilendirme tam olarak yapılıyor mu?

Bu soruları bir kurs merkezinin sınava hazırlama programının içeriğini oluşturmaktadır. Sizler tüm Sekiz Oniki Kurs şubelerinde bu soruların cevaplarını rahatlıkla alabilirsiniz. Bunun yanında öğrencilerimiz bir program dahilinde, düzenli tekrar ve bol soru çözümü ile mutlaka başarıya ulaşacaktır. 

ULUSAL MARKALAR DAHA DA GÜÇLENECEK
Türkiye’de kurs sektörünün gelişimi hakkında değerlendirmeleriniz nelerdir? Sektörün gelişimi için önerileriniz ve sektörün geleceğine yönelik öngörüleriniz nelerdir?
Eğitim sektöründe her geçen yıl kurs sektörüne yatırımlar artarak devam etmektedir. Kurs sayılarında bir artış olsa da konsepti, eğitimi ve kaliteli içerikleri ile ön plana çıkan kurumlar ayakta kalmaya devam edeceklerdir. Dünya üzerinde iki yılı aşkın süredir yaşanan pandemi süreci diğer tüm kurumlar gibi kurs ve eğitim sektörünü de olumsuz etkiledi. Kurum giderlerinin çok arttığı sezonda maliyet analizlerinin iyi yapılması gerekmektedir. Özellikle kağıt sektöründeki ciddi artış yayın maliyetlerini en az %80 arttırdı. Bunların yanında yüksek kira, elektrik, su, doğalgaz giderlerinin yanında reklam tanıtım çalışmaları ve kurumsal yatırımlar çok iyi analiz edilmelidir. Öğrenci fiyatlandırmalarında günü kurtarmak için değil geleceği planlayarak bir ücret belirlenmelidir.
Burada bizler Sekiz Oniki olarak merkezi reklam tanıtım çalışmaları, rehberlik destekleri, online destekler, merkezi ARGE’ ler ile şubelerimize destekler sunmaktayız. Gelecekte ulusal markaların sektörde daha da artacağı, yerelde kursların arkalarına aldıkları merkezi güçle bölgelerinde daha iyi bir konuma gelecekleri görülmektedir. Sekiz Oniki ailesine katılan kurumlar ve öğrenciler hep bir adım önde olacaktır.

HEDEF 2 YILDA 100 ŞUBE
Sekiz Oniki’nin kısa, orta ve uzun vadede hedefleri ve büyüme stratejisi hakkında bilgi verebilir misiniz? 
Sekiz Oniki Kurs merkezleri yavaş ve emin adımlar ile sağlam temeller üzerine kurularak yoluna devam etmektedir. İlk yıl 25-30 arası bir şube ile yeni eğitim-öğretim yılına başlamayı düşünen kurumumuz bölgelerden gelen onlarca şube başvurusuna rağmen bölgelerinde en iyi ve kaliteli hizmeti verecek ekipler ve kurumlar ile yol almayı planlamaktadır. Kendine özgü mimari konsepti, geniş ferah sınıfları, öğrencilerimizin rahat ders çalımları için planlanmış kafe-kütüphaneleri ile açıldığı yerde farkını ortaya koymaktadır. İlk şubemizi Van’da; 7 Katlı, 3000 m2 kapalı alan, 28 derslikli bölgenin en büyük şubesini açarak başladık. Şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Kocaeli, Elazığ, Erzurum başta olmak üzere ülkemizin birçok bölgesinde Sekiz Oniki Kursları açılmaya devam ediyor. Birkaç yıla kadar eğitim camiamızın en önemli eğitim markalarından biri olacak Sekiz Oniki kursun 2 yıla kadar en az 100 şubeye ulaşmasını planlamaktayız.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.