banner

Öğretmen Ataması Kontenjanları Nasıl Olur?




2015 KPSS sınav maratonu bu hafta yapılacak alan sınavı ile sona eriyor. Adaylar ise verilecek kontenjan sayısının açıklanmasını bekliyor.

öğretmen kontenjanları2015 KPSS sınav maratonu bu hafta yapılacak alan sınavı ile sona eriyor. Adaylar ise verilecek kontenjan sayısının açıklanmasını bekliyor.

Bu yıl Ağustos ayında yapılması beklenen öğretmen atamaları için adaylarda büyük bir heyecan hakim. Öğretmenler alanlarına ne kadar kontenjan ayrılacağını merak ediyorlar. MEB Norm kadro güncellemelerini tamamlamak üzere, bu konuda kulislerden edindiğimiz bilgileri siz değerli adaylar için derledik.

Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği Bölümleri bu yılın favori bölümleri olacak gibi görünüyor. Fatih Projesinden dolayı müdürlerin Bilişim Öğretmenlerine okullarda çok ihtiyaç duyduğu, MEB'in bu atamalarda girilen bu ihtiyaçları kontenjanlara yansıtacağı edinilen bilgiler arasında. Güney Doğu Bölgesinde okul öncesi öğretmeni ihtiyacının da giderek arttığı görülüyor. İngilizce Öğretmenlerininde bu tercih döneminde yüksek kontenjan alması tahmin ediliyor.

İKGM Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine norm kadro güncellemelerinin yapıldığını bildirmesi adaylarda heyecan yarattı. Bilişim Öğretmenlerine bu atamalarda en az 5 bin kontenjan ayrılması, Okul Öncesi Öğretmenlerine en az 2 bin kontenjan ayrılması, İngilizce öğretmenlerine en az 5 bin kontenjan ayrılması bekleniyor.

Diğer Alanlarda Düşüş Olabilir

Müdürlerin görevden alınarak okullara gönderilmesi ile okullarda bazı branşlarda fazlalıklar oluştu. Yaşlı öğretmenlerden oluşan bazı branşlar bu yüzden atamalarda kontenjan sıkıntısı yaşayabileceği söyleniyor. Bu durumda bilişim, okul öncesi, ingilizce gibi genç öğretmenlerden oluşan branşlar avantajlı duruma geliyor. 

2015 Öğretmen Atamalarında Kontenjanlar Şu Şekilde Dağılabilir:

Bilişim Teknolojileri 5800

İngilizce 5400

Din Kült. ve Ahl.Bil. 4200 

Okul Öncesi 2700

İlköğretim Matematik 2500

Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji 1200

Rehberlik 1800

Türkçe 1500 

Türk Dili ve Edebiyatı 1300

Beden Eğitimi 1100

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.