banner

Fatih Projesi’nde bilişim öğretmeni krizi




Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında artan bilişim teknolojileri öğretmen açığını kapatmak için diğer branş öğretmenlerine 100 saatlik kurs vermesi bu alanda 4 yıl öğrenim görerek mezun olan binlerce bilişim öğretmenini mağdur ediyor. Atama bekleyen bilişim öğretmenleri bu duruma tepki gösteriyor. İşte onlardan gelen şikayetler...

"Fatih Projesi kapsamında 100 saatlik kurslar ile okullarda görevlendirilen Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin imzaladığı sözleşme gören herkeste şok etkisi yaratıyor.

Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği için imzalanan sözleşme adeta yüz kızartır cinsten çünkü bu sözleşme ile projede bir eğitim katliamı gerçekleşiyor. Yani 100 saat kurs sonucu imzalanan görevlendirme sözleşmesi ile eğitim katliamının göstergesi gözler önüne seriliyor. 4 Yıl boyunca eğitim alıp Bilişim Teknolojileri Öğretmeni unvanını almış ve Bilgisayar Destekli Eğitim konusunda uzmanlaşmış binlerce Bilişim Öğretmeni atama beklerken, Milli Eğitim Bakanlığının 100 saat kurs ile Bilişim Teknolojileri Rehberi unvanını diğer branş öğretmenlerine dağıtması çok tartışılmaktadır. Ve ortaya çıkan görevlendirme sözleşmesi ise herkesi bir kez daha şoka uğratmıştır.

O Sözleşmede Neler Yer Alıyor?

Bakanlığımızın Fatih Projesi ve Bilişim Teknolojileri ile ilgili projelerinin yürütülmesinde, görevlendirildiğim okuldaki bilgisayar destekli eğitimin yürütülmesinde ve bilişim teknolojileri ile ilgili olarak görevimin gereği olan işleri hizmetin sürekliliği esasıyla yürüteceğime, kazanmış olduğu bilgi birikimini ve deneyimimi görev yaptığım okulda eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması konusunda kullanacağımı kabul ve taahhüt ederek, Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği görevini kabul ediyorum."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.