banner

Bu çağda sertifika ile öğretmenlik yapmak bir eğitim ayıbıdır




Fatih Projesi ile ilgili 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında da alan dışı Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği görevlendirmeleri için resmi yazı Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildi...

Bu Çağda Sertifika ile Öğretmenlik Yapmak Bir Eğitim Ayıbıdır

100 Saat kurs ile alan dışı öğretmenlere okullarda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni unvanı verilmesinin defalarca vicdansızlık olduğu ifade edildi... Milli Eğitim Bakanlığının bir işletme gibi yönetiliyor... Sertifika ile birileri öğretmen yapılarak herkes kendi ceplerini doldurdu, ne eğitimi düşünen oldu ne de aç gezen hakları gasp edilmiş bilişim öğretmenlerini düşünen... Bu ayıp herkese yetecekken, bu ayıbı gerçekleştiren daha savunma yaptılar... Makamına eş dost ile gelenler, diplomasını belki kasaptan aldığı için emek nedir bilmeyenler: sertifika ile bu çağda öğretmen yapılmasını normal olarak değerlendirdiler.

Sertifikalı Öğretmenlerin İmzaladığı Sözleşme

"Bakanlığımızın Fatih Projesi ve Bilişim Teknolojileri ile ilgili projelerinin yürütülmesinde, görevlendirildiğim okuldaki bilgisayar destekli eğitimin yürütülmesinde ve bilişim teknolojileri ile ilgili olarak görevimin gereği olan işleri hizmetimin sürekliliği esasıyla yürüteceğime, kazanmış olduğum bilgi birikimini ve deneyimimi görev yaptığım okulda eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması konusunda kabul ve taahhüt ederek, Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği görevini kabul ediyorum."

Suriye'de, Somali'de Bilişim Öğretmeni Olsalardı Keşke

Dünyada yardıma ihtiyacı olanları unutmayız millet olarak mesela Suriye, Somali, Mısır sürekli yanlarındayız, yardım ederiz ama kendi ülkemiz söz konusu olursa başkasının hakkına çok güzel göz dikeriz,işini elinden alırız, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin aç gezmesine sebep oluruz. Atanmış bir branş öğretmeni 100 sat kursa gider maaşına ek olarak da 800 TL alır sonra boş vakitlerinde Mısır'da, Suriye'de yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimizden bahseder... Keşke Somali de BT Öğretmeni olsaydınız arkadaşlar o zaman size Türkiye'den meydanlardan destek olurlardı belki!

Nabi Avcı Soruları Cevapsız Bırakıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise sertifikalı öğretmen yapılması ile ilgili CHP ve MHP milletvekillerinin verdiği soru önergelerinin hiçbirini cevaplamadı...

BT Öğretmenleri

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.