banner

2013 üniversite tercihleri 15 Temmuz’da başlıyor




2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu taslağı bugün saat 14.00’da yayınlandı. Üniversite için tercihler 15-25 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

2013 ÖSYS Kılavuzu için Tıklayın

ÖSYM, 2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun bir taslağını adaylara ön bilgi vermek amacıyla bugün yayınladı. Asıl 2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun 24 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında yayınlanacağı belirtilen duyuruda, adaylara ön bilgi verilmesinin amaçlandığı ifade edildi. ÖSYM yaptığı açıklamada, adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerektiği belirtildi.

2013 üniversite tercihleri ne zaman başlıyor?

15-25 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılacak

Yeni Şifre Edinme Ücreti : 2,00 TL

2013-2014 Öğretim Yılı Yükseköğretim Programlarına Kayıt Tarihleri: 2-6 Eylül 2013

Kimler Tercih yapabilir?

2013-YGS'ye girip 140 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

2013-YGS'ye girip 140 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar

ÖSYM’den yapılan açıklama şöyle;

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu 24 Haziran-2 Temmuz 2013 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

ÖSYM'den yapılan açıklama;

Yükseköğretim Programlarına Öğrenci Yerleştirme İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Yükseköğretim programlarına öğrenci alınmasında, ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme ile yükseköğretim kurumları tarafından yapılan Özel Yetenek Sınavıyla Seçme olmak üzere iki farklı yöntem kullanılır.

2013-2014 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî yerleştirme işlemine girecek adaylar 2013

ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile Tercih Formundan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklardır.

2013-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar üç gruba ayrılabilir:

a) 2013-YGS'ye girip 140 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2013-YGS'ye girip 140 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

Bu kılavuz üç grupta toplanan adayların tercihlerini nasıl yapacaklarına ilişkin kuralları kapsamaktadır. Adaylar, yukarıda sözü edilen grupların hangisinde olurlarsa olsunlar tercih bildirimi için Tercih Formundan faydalanarak, tercihte bulunma hakları olan yükseköğretim programları arasından tercihlerini yapacaklardır. Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan istedikleri programları istek sırasına koyarak tercih bildiriminde bulunacaklardır.

2013-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 140 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak bu kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini

Başvuru Merkezlerinden veya İnternet'ten bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Sadece sınavsız geçiş için başvuranlar ile

2013-YGS'de hiçbir puan türünde 140 veya daha fazla puan alamayanlardan sınavsız geçiş hakkına sahip olan adaylar da tercih bildirimini aynı şekilde yapacaklardır.

2013-YGS'de 140 veya daha yüksek puan alanlardan sınavsız geçiş hakkına da sahip olan adaylar, tercihlerini, sınavlı veya sınavsız geçişi göz önünde tutmadan istedikleri sırada yapabileceklerdir.

2013-YGS'de hiçbir puan türünde 140 veya daha yüksek puan alamayanların sınavsız geçiş hakları yoksa bu adaylar tercih bildiriminde bulunamayacaklardır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.