banner

Polis akademisi başvuru ve sınav tarihi açıklandı




Polis Akademisi sınavı başvuruları ne zaman başlıyor? Polis akademisi sınav tarihi ne zaman? Polis akademisi ve polis meslek yüksekokulu sınav ve başvuru tarihleri açıklandı mı? Polis akademisi ve polis meslek yüksekokulu başvuru tarihi 4-9 Haziran tarihleri arasında alınacak. Mülakat sınav tarihi ise 29 Haziran’da. İşte ayrıntılar…

Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Mülakat Sınavı 29 Haziran 2014 tarihinde yapılacak. Mülakat sınavını kazanan adaylar yazılı sınav için başvuruları ÖSYM üzerinden 4-9 Haziran 2014 tarihleri arasında yapacak.

Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı mülakat sınavı 29 Haziran Pazar günü Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacak.

Adaylar başvurularını İnternet aracılığıyla bireysel olarak veya herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabilecek. Başvuru Merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacak. ÖSYM, başvuru süresinin uzatılmayacağını bu nedenle başvuru yapacak adayların başvuru süresi içinde başvurularını yapmaları gerektiğini bildirdi.

Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Sınavına başvuracak adayların başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmaları gerekiyor. ÖSYM, sınav ücretini yatırmanın sınava başvuru için yeterli olmayacağını, sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu gerektiği şekilde tamamlamayan adayların sınava giremeyeceklerini belirtti.

Polis akademisi polis meslek yüksekokulu başvuru ve sınav bilgileri açıklaması için Tıklayın

ÖSYM’den şu açıklama yapıldı;

İnternet’ten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için başvuru ekranında “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı.” açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekiyor.

Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya ait olacak.

Başvurusunu tamamlayan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.

Sınav ile ilgili kurallar ve işlemleri belirtir “SINAVA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER TEMEL İLKE VE KURALLAR” bilgi metnine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Sınava başvuracak/girecek adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir

Polis akademisi ve polis meslek yüksekokulu sınavları nasıl yapılacak?

Sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi uygulanacak. Test, beş seçenekli çoktan seçmeli 80 sorudan oluşacak. Testteki konular ve ağırlıkları aşağıda belirtildiği şekilde olacak:

Genel Yetenek: Türkçe (%30), Matematik (%30)

Genel Kültür: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%5), Türk ve Dünya Tarihi (%5), Türkiye ve Dünya

Coğrafyası (%10), Temel Yurttaşlık Bilgisi (%5), Güncel ve Kültürel Konular (%5), Sosyoloji (%5), Psikoloji (%5) 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.