banner

Bu bölümleri tercih edenlere 2 bin TL burs




TÜBİTAK, Lisans Yerleştirme Sınavlarında (LYS) ilk 5 bine giren matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerinden birine yerleşen lisans öğrencilerine 2 bin lira ve ilk 10 bine girerek bu bölümlerden birini tercih edenlere de aylık bin lira burs verecek.

Eğitimtercihi- TÜBİTAK, başarılı öğrencilerin Temel Bilimler alanında eğitim görmelerini teşvik etmek amacıyla, LYS’de ilk 5 bine giren öğrencilere matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerinden birine yerleşmeleri halinde 2 bin lira, ilk 10 bine girerek bu bölümlerden birini tercih edenlere de aylık bin lira burs vereceğini duyurdu.

TÜBİTAK’tan yapılan açıklamada, TÜBİTAK’ın düzenlediği Uluslararası Bilim Olimpiyatları veya Uluslararası Proje Yarışmaları sonucuna göre veya ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde ilk 5.000 (beş bin) kişi arasında yer alarak matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerinden birine yerleşen lisans öğrencilerine 2 bin lira,  ilk 10 bine girerek bu bölümlerden birini tercih edenlere de aylık bin lira burs; ayrıca Yurt İçi Lisans Burs Programı kapsamında ise aylık 2.000 (iki bin) TL burs verileceği bildirildi.

TÜBİTAK’tan yapılan açıklamada, ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde sıralamada 5.001 (beş bin bir) ile 10.000 (on bin) kişi arasında yer alarak üniversitelerin matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinden birine yerleşenlere de aylık 1.000 (bin) TL burs verileceği belirtilirken, TÜBİTAK’ın düzenlediği Bilim Olimpiyatları veya Uluslararası Proje Yarışmaları sonucuna göre veya ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde sıralamada ilk 10.000 (on bin) kişi arasında yer alarak matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümleri haricinde bölümlere yerleşip matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinde çift anadal programına (ÇAP) kayıt yaptıranlara Yurt İçi Lisans Burs Programı kapsamında aylık 750 (yedi yüz elli) TL burs verileceği bildirildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.