banner

Eğitime hayırsever desteği




İzmir'de hayırsever katkılarıyla yaptırılan Necla-Tevfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışı için tören düzenledi

Hayırsever katkılarıyla yaptırılan Necla-Tevfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışı için tören düzenlendi. 

Buca ilçesindeki okulun açılış töreninde konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, 24 derslik, 3 atölye ve spor salonundan oluşan okul için hayırsever Necla Karadavut'a İzmir adına şükranlarını sunduğunu, eşi merhum Tevfik Karadavut'u ise rahmetle andığını söyledi.

Necla-Tevfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin geleceğin teminatı gençlerin ihtiyacı olan eğitimi sunacağını kaydeden Toprak, "Biz, geleceği kurma sorumluluğu ile hareket ediyor, bunun için imkanlarımızı seferber ediyoruz. Geleceğe güvenle bakan, eğitimli toplum oluşturmak istiyoruz. Üretebilme becerisi için kaliteli eğitim çok önemli hale gelmiştir" dedi. 

Vali Toprak, Balçova, Çiğli ve Karşıyaka'da da katkılarıyla yeni eğitim kurumları açılmasını sağlayan Karadavut Ailesi'ne teşekkür etti. 

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı da eğitime yüzde 100 destek verdiklerini ve bugüne kadar 197 protokol ile 312 milyon liralık hayırsever desteği sağladıklarını belirtti.

Yeni okullarla Buca ilçesinde derslik başına düşen öğrenci sayısının 18-23 arasında değiştiğini dile getiren Bardakçı, Necla-Tevfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin farklı bölümleriyle ara eleman yetiştirmeye katkı vereceğini söyledi. 

Vefa Bardakçı, 2 yıl önce eğitime başlayan okuldaki öğrenci sayısının da bin 10'a ulaştığını söyledi. 

Konuşmaların ardından, Vali Toprak, hayırsever Necla Karadavut'a teşekkür plaketi sundu ve açılış kurdelesi kesildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.