banner

Hastalıkları mobil cihazlarla teşhis dönemi başlıyor




Sağlık Bakanlığı akreditasyonlu kurumsal web ve mobil görüntüleme yazılımı sayesinde doktorların web, ios ve android cihazlardan tanı koyabileceği bildirildi. 

tip_mobilİzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nden (Teknopark İzmir) yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de tıpta web ve mobil cihazlarla tanı döneminin başlaması için çalışma gerçekleştirildi. Teknopark İzmir Ar-Ge Firması Limantepe Bilgi Teknolojileri tıp endüstrisi için inovatif teknolojiler üreten Calgary Scientific ile iş ortağı oldu. Ortaklık ile Limantepe, Calgary Scientific'in tıbbi görüntüleme ürünü olan ResolutionMD'nin Türkiye distribütörlüğünü yapacak.
Sağlık Bakanlığı tarafından web ve mobil cihazlar üzerinden tanı yapılabilmesi için kullanılmak üzere resmi olarak onaylanan ve Türkiye'deki tek bakanlık akreditasyonlu kurumsal web ve mobil görüntüleme yazılımı olan ResolutionMD ile doktorlar artık web, ios ve android cihazlarından tanı koyabilecekler. Açıklamada, konu ile ilgili görüşlerine yer verilen Limantepe Bilgi Teknolojileri'nin kurucu ortağı Haluk Çelikel, "Türkiye'deki üstün tecrübemizin ResolutionMD'nin gücü ile birleşmesi, bizim bu sektörde önemli bir oyun kurucu olmamızı ve modern sağlık hizmetleri sunumu anlamında yeni bir topluluğun doğmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.