banner

İngilizceyi Amerika'da öğrenecekler




Fatih Üniversitesi, hazırlık öğrencilerini Amerika'ya gönderiyor

Fatih Üniversitesi hazırlık öğrencileri, 2013-2014 akademik yılında yabancı dil eğitimine Amerika’da başlayacak. İmzalanan anlaşma ile birlikte North  American Language School’da İngilizce eğitimlerini alacak öğrenciler hem dillerini geliştirecek hem farklı kültürleri görecekler.

North  American Language School ve Fatih Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma neticesinde Fatih Üniversitesi öğrencileri artık Amerika’da dil eğitimlerini alacaklar. Hazırlık programının yurtdışında olması, İngilizceyi yerinde ve yaşayarak öğrenme imkânının yanı sıra Fatih Üniversitesi'nin uluslararası insanlar yetiştirme vizyonuna da katkıda bulunacak.

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, eğitimin en önemli hedefinin insanlık için değer üretmek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tekalan, bir arada yaşamanın başka kültürlere karşı hoşgörülü ve saygılı olmayı da beraberinde getirdiğini belirterek “İmzalanan bu anlaşma öğrencilerimizin yerinde İngilizce öğrenmelerine büyük katkılar sağlayacak. Aynı zamanda farklı bakış açısı ve kültürlere sahip kişilerle bir arada eğitim görecekler. Bu program sosyal ve akademik hedefleri olan bir çalışma.” dedi.

North  American Language School Rektörü Prof. Dr. Recayi PEÇEN ise yapılan anlaşma ile uluslararası alanda başarılı insanlar yetiştirmeye katkı sağlayacaklarını ve bu durumun kendileri için anlamlı olduğunu düşündüklerini belirti.

İngilizceyi yaşayarak öğrenecekler

Fatih Üniversitesi Hazırlık Okulu Müdürü Sabahattin ATALAY ise dünyanın globalleşmeyi çok hızlı biçimde yaşadığını belirterek bu duruma ayak uydurmak gerektiğini vurguladı. Atalay, “Dünya adeta bir köy halini aldı ve bizim bu fotoğrafı doğru biçimde okumamız gerekiyor. Fatih Üniversitesi gibi uluslararası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen, 109 ülkeden 1395 uluslararası öğrenciyi barındıran bir kurumun böyle bir girişimde bulunması oldukça anlamlı oldu. Öğrencilerimize hedeflerini gerçekleştirme yolunda sunulan bu önemli adım, onların gelecekte özgüveni daha yüksek bireyler olmalarını sağlayacaktır.  İngilizceyi yaşayarak öğrenme imkânına sahip olacak öğrencilerimiz geleceğe daha güvenli bakacaklar. Hazırlık programının bir diğer hedefi ise öğrencilerin uluslararası anlamda gerekli yabancı dil bilgisini ve becerisini vererek mesleklerine iyi bir biçimde hazırlamaktır.” dedi.

Hazırlık Okulu Müdürü Atalay, Amerika gibi merak edilen bir ülkeyi görebilmenin de öğrencilere çeşitli katkılarının olacağını ve bununda sosyal yaşamlarını zenginleştireceğini de ifade etti.

Toplam 8 ay sürecek hazırlık eğitiminde öğrenciler North Amerikan Üniversitesi yurtlarında kalacaklar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.