banner

Giresun Üniversitesi’ne rektör dayanmıyor




6 yılda 1 asıl 4 vekil rektör değiştiren Giresun Üniversitesi’nde rektör krizinde sona yaklaşılıyor.
giresun_universitesiAnkara 4. İdare Mahkemesi’nin Giresun Üniversitesi rektör adaylarını belirleme seçiminin yenilenmesiyle ilgili olarak kesin kararını vermesinden sonra YÖK Genel Kurulu, 16 Mart 2011 tarihli toplantısında 2 oy alarak istifa eden Prof. Dr. Yılmaz Can’ın yerine 1 oy alarak seçimde son sırada yer alan Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Teker’in 3. aday listeye dahil ettiği öğrenildi.
YÖK Genel Kurulu’nun bu kararı almasındaki süreç şöyle gelişti. Giresun Üniversitesi Rektörü Osman Metin Öztürk’ün 1 Haziran 2010 tarihinde emekliye ayrılması sebebiyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Prof. Halil İbrahim Bahar’ı Rektör Vekili olarak görevlendirilmişti. Ardından ise YÖK 18 Haziran 2010 tarihinde Rektörlük seçimi kararı almış ve yapılan seçim sonucunda Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar 31, Prof. Dr. Mustafa Türkmen 29, Prof. Dr. Aygün Attar 21, Prof. Dr. Ayhan Bölük 4, Prof. Dr. Yılmaz Can 2, Prof. Dr. Murat Teker ise 1 oy almıştı.
Yapılan oylama sonucunda 24 Haziran 2010 tarihinde yapılması gereken YÖK Genel Kurulu 2 üyenin eksikliği gerekçesiyle 1 Temmuz 2010 tarihine ertelenmişti. Bu tarihte yapılan YÖK Genel Kurulu’nda Prof. Dr. Aygün Attar birinci, Prof. Dr. Ayhan Bölük ikinci ve Prof. Dr. Yılmaz Can ise üçüncü sıraya getirilen liste hazırlanmış fakat Prof. Dr. Yılmaz Can’ın daha sonra istifası nedeniyle liste Cumhurbaşkanlığı’na sunulamamıştı.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar görevinden alınırken, yerine Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu atanmıştı. Bir süre sonra ise Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu da görevinden alınarak yerine Cumhurbaşkanlığı’na sunulacak isim listesinden istifa eden Prof. Dr. Yılmaz Can Rektör Vekili olarak atandı.
YÖK ise son açıkladığı kararda Cumhurbaşkanlığı’na sunulacak listeden istifa eden Prof. Dr. Yılmaz Can’ın yerine seçimlerde 1 oy alarak seçimlerde son sırada yer alan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Teker’in 3. aday olarak Cumhurbaşkanlığı’na sunmaya karar verdiği öğrenildi.
YÖK tarafından belirlenen son listenin ise önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığı’na sunulması beklenirken, listede Prof. Dr. Aygün Attar birinci, Prof. Dr. Ayhan Bölük ikinci ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Teker de 3. aday olarak yer alacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.