Karabük Üniversitesi’nden üstün yetenekli öğrencilere özel eğitim
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Cumartesi, 07 Aralık 2013 18:11 tarihinde oluşturuldu
Karabük Üniversitesi, üstün yetenekli 85 öğrenciye özel eğitim veriyor
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 15 bin öğrenci arasında yaptıkları taramada üstün yetenekli olduğu belirlenen 85 öğrenciyi Üstün Yetenekliler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinde (KÜYEM) özel eğitime aldıklarını söyledi.
Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, düşük zekalılar için rehabilitasyon merkezleri bulunduğunu, üstün zekalılar için oluşturulan yeni eğitim kurumlarının başında ise KÜYEM'in geldiğini anlattı.
"15 bin öğrenci arasında yaptığımız taramada üstün yetenekli olduğu belirlenen 85 öğrenciyi özel eğitime aldık" diyen Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak kişiler yetiştiriyoruz. Çağ açıp kapatacak üstün yetenekliler için merkezimizde 9 saat özel eğitim vermekteyiz. Üniversitemizin tüm imkanlarını bu öğrencilerimize tahsis ettik. Bu konuda ailelerini bilgilendirmeye çalışıyoruz. Yeteneklerini zirveye ulaştırmaları çabası içindeyiz. Üniversitemizin 2023 projesidir. 2023 yılı geldiğinde öğrencilerimiz üniversiteden mezun olup, ülkemizin yönetimine ve üretimine talip olacaklardır."
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı