banner

İstanbul Üniversitesi'nin rektörü belli oldu




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) önerdiği adaylar arasından 6 üniversiteye rektör ataması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Anayasasının 130'uncu ve Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Eyüp Ertuğrul Karsak'ı, Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ı, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut Ak'ı, Tunceli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ubeyde İpek'i ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Peyami Battal'ı atadığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) önerdiği adaylar arasından yaptığı 6 rektör atamasına ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Üniversitesi'nde en çok oyu alan Tükel yerine ikinci sıradaki aday seçildi

İstanbul Üniversitesi Rektörlük seçiminde en çok oyu alan Prof. Dr. Raşit Tükel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "En yüksek oyu olan rektör olarak atanmalıdır" çağrısında bulunmuştu, ancak Prof. Dr. Mahmut AK rektör olarak atandı. Prof. Dr. Raşit Tükel rektörlük seçiminde 1202 oy aldı. En çok oyu alan Tükel’i ikinci sırada 908 oyla Prof. Dr. Mahmut Ak takip etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.