banner

Bahçeşehir’den Washington’da ilk Türk öğrenci yurdu




Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki eğitim yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 2 yıldır yapımı süren öğrenci yurdunun kapılarını açtı.

bahçeşehir yurt açılışıBahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkenti Washington DC’de iki yıldır yapımı süren öğrenci yurdunun kapılarını açtı. Washington’daki ilk Türk öğrenci yurdu olma özelliği taşıyan yurt, Island Condos adı altında hizmet verecek. Özellikle yabancı öğrenciler için konaklamanın zor olduğu başkentte yaklaşık 100 kişilik yatak kapasitesi olan öğrenci yurdu Washington’da okuyan Türk öğrencilere yuva olacak.

İkinci etap önümüzdeki yıl tamamlanacak

Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Washington DC Devlet Okulları Başkanı Kaya Henderson, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, BAU International University Washington DC Rektörü Dr. Sinem Vatanartıran, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Amerika Operasyonları CEO’su Ahmet Köse ve BAU International University Washington DC Provostu Dr. Walid Phares’in de katıldığı açılışta önümüzdeki yıl tamamlanacak olan ikinci etabın da temeli atıldı. Açılış sırasında Enver Yücel, “Amerika Birleşik Devletleri’ndeki eğitim yatırımlarına bir yenisini daha eklemenin gurunu yaşıyoruz. İnşallah bugün açılışını yaptığımız bina ve önümüzdeki yıl tamamlanacak olan ikinci etap ile öğrenci kapasitesini 200’e çıkartacağız. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak önümüzdeki 10 yıl içerisindeki hedefimiz Amerika genelinde minimum 1500 yatak kapasitesine erişmektir” dedi.

Capital Hill’in kuzeyinde 40,000 Sq feetlik bir alana kurulan Catolic Üniversitesi’ne ve yaşam alanlarına yakınlığı, teknolojik alt yapısı, ortak kullanım alanları, iç mekan tasarımı ve modern görünümü ile Island Condos açılışa katılanların ve öğrecilerin beğenisini kazandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.