banner

Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına 10 kez girdi




İstanbul Üniversitesi, Dünyanın En İyi İlk 500 Üniversitesi sıralamasında, mezunların başarısına (score on alumni) göre 130., SSCI, SSC yayın sayısına  (score on PUP) göre 297., öğretim üyesi başına düşen yayın sayısına (score on PCP) göre 349. oldu. İstanbul Üniversitesi, toplamda 400-500 bandında yer aldı.

uni_ogYükseköğrenim alanında en etkili değerlendirme otoritelerinden biri olarak kabul edilen, her yıl en iyi üniversiteler sıralamasını yapan Çin’in Şhangay’da bulunan Jiao Tong Üniversitesi, Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi 2014 listesini açıkladı. Listeye, Türkiye’den tek üniversite olarak İstanbul Üniversitesi girdi. İstanbul Üniversitesi, dünyanın en iyileri arasına 10. kez girerek, uluslararası yükseköğretim alanında Türk üniversitelerinin adını bir kez daha başarıyla duyurmuş oldu.

Özellikle bilimsel yayın sayısında ve öğretim üyesi başına düşen yayın sayısındaki artış, İstanbul Üniversitesi’nin dört yıldır istikrarlı bir şekilde yürüttüğü bilimsel ve akademik çalışmaların ürünüdür. Üniversitede oluşturulan özgür bilim ortamında önemli çalışmalara imza atan İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri, uluslararası alanda da yüksek faktörlü dergilerde birçok makale yayımladılar.

“Başarı Hepimizin Başarısı”

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, bu başarı vesilesiyle yaptığı açıklamada, İstanbul Üniversitesi’nin 2014 yılında da Dünyanın İlk 500 Üniversitesi arasına girerek ülkemizi dünya yükseköğretim alanında gururla temsil ettiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, sözlerine şöyle devam etti:

“İstanbul Üniversitesi, bu zorlu yarıştaki başarısını disiplinli, programlı ve bilim odaklı çalışmasına borçludur. Bilimsel ve akademik çalışmalara büyük destek verdik. Öğretim üyelerimize özgür bir araştırma ortamı sağladık. Araştırmacılarımıza, mevcut imkânlar çerçevesinde yapabileceğimizin en üstün olanını yaparak önemli olanaklar sunduk. Yayınlara ciddi destek verdik. Bütün bunların sonucunda, bu başarı her yıl artarak devam etti.

İstanbul Üniversitesi’nde eğitim ve öğretimde değişim ve dönüşüm sürecinin sonucu olarak, dünya sıralamalarındaki yerimiz her yıl daha üst noktalara çıkıyor. Bu başarıya imza atan özverili hocalarımızı, onlara destek veren idari personelimizi ve tüm bu çalışmalarımızın motivasyon kaynağı olan öğrencilerimizi kutlarım

Uluslararasılaşma ve inovasyon hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2023 Türkiye vizyonunda, üniversitelerin üzerine düşen çok büyük görev ve sorumluluklar vardır. Bunun bilinciyle üniversitemizi 2023 Türkiye hedeflerine katkı sağlayacak bir yapıya kavuşturmak için çalışıyoruz.” dedi.

Listeye 10. Kez Girdi

Yaptığı öğrenci odaklı çalışmalarla büyük bir değişimin ve dönüşümün yaşandığı İstanbul Üniversitesi, bu başarısını aldığı uluslararası dereceyle de kanıtladı.

Jiao Tong Üniversitesi’nin 2003 yılından beri yaptığı Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi sıralamasına ilk defa 2003 yılında giren İstanbul Üniversitesi, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 ve son olarak 2014 yılında da başarısını sürdürerek sıralamada yer aldı. İstanbul Üniversitesi, Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi sıralamasına 10 defa giren tek Türk Üniversitesi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kurulduğu 1453 yılından bugüne edindiği bilgi birikimini ve tecrübesini, yaptığı bilimsel ve akademik çalışmalarla sürekli artıran İstanbul Üniversitesi, bilim dünyasına yaptığı katkıların sonucu olarak dünyanın en iyileri listelerinde sürekli olarak yer almayı başarıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.