Üniversite öğrencilerinin büyük icadı!
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Pazar, 08 Nisan 2012 10:21 tarihinde oluşturuldu
İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Enerji Kulübü öğrencileri tarafından Formula –G yarışlarına katılmak için Güneş Enerjisi ile çalışan Güneş Arabası’nda sona gelindi.
Doç. Dr. Zafer UTLU tarafından verilen bilgiye göre; 2005 yılında itibaren TÜBİTAK tarafından yapılan Formula G yarışı; TÜBİTAK’ın alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı yükseltmek, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak üniversite öğrencilerini teorik bilgilerini takım çalışmasıyla başta güneş ve hidrojen olmak üzere, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek amacıyla düzenleniyor.
2012 TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları 9-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında 45-50 takımın katılacağı İzmit Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek. Birçok üniversitenin katılacağı bu yarışmaya ilk defa katılacak olan İAÜ Enerji Kulübü Güneş Arabası GÜN-AYDIN ekibinin çalışmaları büyük heyecanla devam ediyor. Yaklaşık bir buçuk yıldan beri devam eden çalışmaların 2012 TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında gerçekleştirilecek proje ile dereceye girmesi bekleniyor.
Enerji Kulübü içerisinde Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Programlarında eğitim- öğretim gören 30 öğrenciden oluşan Güneş Arabası GÜN-AYDIN ekibinin ve projenin amacı, farklı disiplinlerdeki öğrencilerin bir arada çalışarak, öğrenmiş oldukları teorik bilgileri uygulamaya dönüştürmeleri, teknolojik alanda kullanımını sağlamaları, yenilenebilir enerji kaynaklarının ve özellikle de Güneş Enerjisinin kullanımı konusunda farkındalık yaratmalarıdır. Bu amaç kapsamında, tüm bilimsel ve teknolojik projelere desteklerini esirgemeyen Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa AYDIN ve Mütevelli Heyet Başkan Vekili Fatih AYDIN projeye tam destek veriyor.
Projede çalışmaları ekibin ilk olarak daha önce bu yarışmalara katılmış olan Üniversitelerin araçları incelemesi ve yapılacak olan aracın diğerlerinden farklı ve değişik özelliklere sahip, inovasyon odaklı olması konusunda geliştirilmesine önem veriyor. GÜN-AYDIN ekibi, içerisinde çalışma grupları oluşturularak, aracın teknik olarak çizilmesi, simülasyon olarak çalıştırılması, kullanılacak malzemelerin seçilmesi, aerodinamik açıdan aracın analizinin yapılması, gövde (Şasi), yürüyen aksam, güneş panelleri, batarya grubu, motor ve kontrol devreleri olmak üzere çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor.
GüN-AYDIN isminden de anlaşılacağı üzere haraketi için ihtiyaç duyduğu enerjiyi tamamen güneş enerjisinden karşılamak üzere tasarlanmış. Araç yaklaşık olarak normal bir araba boyutlarında olup tek bir pilot tarafından sürülecek. Aracın mayıs ayı ortalarında doğru test sürüşlerine başlaması ve Temmuz ayında Formula G yarışlarına katılması planlanıyor.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı