banner

Üniversiteli teknikerler engellilere umut oluyor




İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon programında eğitim alan teknikerler, engelli bakımına ilişkin aldıkları bilgi ve teknikleri kullanarak, engelli ve bakıma muhtaç kişileri hayata bağlayarak onlara yaşam umudu oluyor.

iauÜlkemizde hızla büyüyen sağlık sektörünün nitelikli yardımcı sağlık hizmetleri personeli ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Bilhassa bakıma ihtiyacı olan engellilerin profesyonellerce bakımı, en çok ihtiyaç duyulan alanlardan birini oluşturuyor. İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü, engellilerin yaşam kalitesinin artması ve onların bakımının en doğru ve en sağlıklı bir şekilde ele alınması konusunda yetiştirdiği teknikerlerle engelleri kaldırıyor. İAÜ Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Demet Biçki, engelli bireyleri gelecek kaygısından arındırmayı ve boş zamanlarını üretken bir şekilde değerlendirmelerini sağlamayı amaçlayan engelli bakımı ve rehabilitasyon teknikerlerinin, toplumun önemli bir ihtiyacı için hizmet verdiğini söylüyor.
Her geçen gün içinde engelli bakımı ve rehabilitasyon alanına olan ilginin arttığından söz eden Yrd. Doç. Dr. Biçki, bu bölümde eğitim alan öğrencilerin engelliler için uygun ortamların hazırlanmasına destek olmaları ve engellilerin yaşadıkları sorunların üstesinden gelebilmelerini sağlamada çok önemli bir yardımcı rolü üstlendiklerinin altını çiziyor.

ENGELLİ BAKIMI POPÜLER HALE GELDİ
Engellilerin hayata bağlanması ve yaşama tutunması konusunda engelli bakımı ve rehabilitasyon teknikerlerine olan ihtiyacın bu alanı popüler hale getirdiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Biçki, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde iki yıl süresince hem teorik hem de uygulama eğitimleri alan öğrencilerin mezun olduklarında engelli bakımı ve rehabilitasyonu konularında uzmanlaşarak aktif olarak görev alma şansı bulduğunu söylüyor.
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölümünü öğrenciler için cazibeli ve önü açık bir meslek olarak nitelendiren Yrd. Doç. Dr. Biçki, bu alanda eğitim gören öğrencilerin mezun olduktan sonra geniş bir çalışma olanağına sahip olduklarına vurgu yapıyor ve “Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon teknikerleri; tıp merkezlerinde, polikliniklerde, hastanelerde, fizik tedavi ve rehabilitasyon dal merkezlerinde, huzurevlerinde, engelli bakım merkezlerinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, kreşlerde görev yapabilirler. Hatta sağlık ocaklarında da engelli bakımı ve rehabilitasyon teknikerine ihtiyaç var” diyor.

FİZYOTERAPİ VEYA BESLENME VE DİYETETİK ALANINA GEÇİŞ MÜMKÜN
Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık eğitim veren Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü, YGS-2 puan türü ile öğrenci alırken, eğitimlerini akşam almak isteyenler için ikinci öğretim imkanı da var. Bölümden mezun olan öğrencilerin, dikey geçiş sınavıyla ‘Fizyoterapi’ ile ‘Beslenme ve Diyetetik’ bölümlerine geçiş imkanı bulunuyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.