banner

Beykoz Üniversitesi ve LaSalle College güçlerini birleştirdi




Beykoz Üniversitesi, geleceğin moda tasarımcısı ve iç mimarları için dünyaca ünlü moda okulu LaSalle College ile güçlerini birleştirdi. Beykoz Üniversitesi ve LCI Eğitim’e bağlı LaSalle College İstanbul, eğitim alanında önemli bir iş birliğine imza attı. İki eğitim kurumu; iç mimarlık, moda pazarlama ve moda tasarım alanlarında verilecek olan sertifika programlarını ortaklaşa yürütecek. Programı tamamlayan öğrenciler Beykoz Üniversitesi’nden sertifika ve Kanada merkezli LaSalle College’dan diploma alacak.

mehmet_durmanBeykoz Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi ve LCI Eğitim’e bağlı LaSalle College İstanbul, eğitim alanında önemli bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliğiyle iki eğitim kurumu; iç mimarlık, moda pazarlama ve moda tasarım alanlarında uzun süreli sertifika programlarını ortaklaşa yürütecek. 

“İki yıllık program başlıyor”

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Kanada’da 60 yıl önce kurulan ve 1993 yılından bu yana İstanbul’da faaliyet gösteren LaSalle College ile yapılan iş birliğinin öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Durman, “LaSalle College ile ortaklaşa yürüteceğimiz üç programımıza 1 Mayıs 2020’den itibaren başladık. Müfredatları Beykoz Üniversitesi ve Kanada LaSalle College tarafından geliştirilen sertifika programlarımız 6 yarıyıldan oluşuyor. İki yıllık bu programların sonunda öğrencilerimiz çift bitirme belgesi alacak” dedi. 

Öğretim dili İngilizce

Programın öğrenim dilinin İngilizce olacağını vurgulan Durman, şu bilgileri verdi: “Programları tamamlayan öğrencilerimiz hem Beykoz Üniversitesi’nden sertifika alacak hem de Kanada Montreal, LaSalle College’ın uluslararası geçerliliği olan diplomasını almaya hak kazanacak. Söz konusu programların sayısı yakın bir gelecekte artacak. LaSalle College ve LCI Eğitim ile yaptığımız iş birliğimiz öğrenciler açısından çok önemli fırsatlar sunuyor. Yakında programlarımız da çeşitlenecek. Öğrencilerimize yeni programlar da sunmaya başlayacağız.” 

“Uluslararası standartlarda eğitim”

LCI Eğitim CEO’su Claude Marchand ise Beykoz Üniversitesi ile yaptıkları iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “İçinden geçtiğimiz zor koşullar altında, hem Beykoz Üniversitesi’nin hem de LCI Eğitim’in eğitim altyapıları ortak bir paydada, aynı kültür ve değerlerin ışığında buluştu” dedi. Oluşturulan program alanında çalışmak isteyen öğrenciler ve kurumlar için sağlanan üst düzey eğitim ve çalışma gücünün faydalarından bahseden Marchand, uluslararası standartlarda bir eğitimin gerçekleşeceğini de vurguladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.