banner

Sağlık ve teknoloji eğitimi KOSTÜ'de buluşuyor




Sağlık ve teknoloji alanında tematik bir üniversite olarak eğitim-öğretim hizmeti sunan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, bu alana ilgi duyan öğrencilerini bekliyor. KOSTÜ Mütevelli Heyet Başkanı Talip Emiroğlu, üniversitenin gelişimini ve sunduğu olanakları anlattı.

talip_emirogluÜniversitenizin öne çıkan özellikleri hakkında neler söyleyebilirsiniz? Öğrenciler neden sizi tercih etmeliler?
Tematik bir üniversiteyiz. 2009 yılından bu yana sektöre her anlamda donanımlı sağlık çalışanları yetiştiriyoruz. Üniversiteye dönüşmemizle birlikte öğrencilerimize Sağlık ve Teknolojiyi birleştirebilecekleri daha fazla alan yarattık ve yaratmaya devam edeceğiz. Teori ve uygulamanın bir arada olduğu bir eğitim modeli beklentisinde olan öğrenciler bizi gönül rahatlığıyla tercih edebilirler.

Teknolojideki gelişmeler öğrenme ortamlarını, yöntemlerini değiştiriyor. Buna bağlı olarak mezun profilinde de yeni bir dönemden bahsediliyor. Üniversite olarak bu yeni döneme nasıl uyum sağlıyorsunuz? Bu alanda gerçekleştirdiklerinizden bahsedebilir misiniz?
Eğitim sektöründe olanlar ve çağı takip eden eğitimciler zaten bu duruma alışkınlar. Her yıl yenilenen öğrencilerimizle birlikte biz de hem kendimizi hem de eğitim modelimizi sürekli çağa göre yeniliyoruz. Değişikliğe ve uyum sağlama sürecine herhangi bir üniversitenin karşı koymaya çalışması zaten o üniversitenin ilerlemesini durdurur. Bizler kurumlarımızda öğrenci eğitirken aynı zamanda onlarla birlikte çağı takip ediyor ve onlara uygun eğitim modelleri hazırlıyoruz.

kostuÖĞRENCİLERİN YÜZDE 25'İ TAM BURSLU
Üniversitenin kampüslerindeki sosyal, kültürel ve sportif imkânlar hakkında bilgi verebilir misiniz? Ayrıca öğrencilerinize sunduğunuz burs olanaklarından bahsedebilir misiniz?
Üniversiteleri bir özgürlük alanı olarak tanımlamamızın başlıca sebebi zaten kampüslerde öğrencilerine sunduğu sosyal, sportif ve kültürel imkânlar. Uygulama bizim için yalnızca derslerde değil sosyal hayatta da önemli. Denemek öğrenmek için bizce ilk şart. Öğrencinin derslerde elde ettiği başarıyı sosyal hayatıyla bir arada yönetmesi, iş hayatında birçok insanın önüne geçmesine yardımcı olacaktır. Bu sebeple öğrencilerimizi sürekli sosyal, sportif ve kültürel aktivitelerle destekliyoruz.
ÖSYM burslarına ek olarak, Talip Emiroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından engelli öğrencilere de ayrıca kontenjanın yüzde 10’u kadar tam burs verilmektedir. Böylece üniversitelerimize alınacak öğrencilerin yüzde 25’i tam burslu olacaktır.

Yaşadığımız pandemi sürecinde üniversiteler uzaktan eğitim yapmak durumunda kaldılar. Üniversite olarak bu süreci nasıl yönettiniz? Bundan sonraki süreçte uzaktan eğitim uygulamalarınız ve programlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Şüphesiz ki biz de herkes gibi virüsün böyle bir hal alacağını ve dünyada hayatı durdurma noktasına getireceğini öngörmemiştik. Eğitimin sekteye uğramaması için zaten bazı dersler için kullandığımız uzaktan eğitim modelimizi tüm müfredata uyguladık ve altyapımızı geliştirdik. İnternet çağında yaşamanın bir avantajı olan hız ve adaptasyon işimizi kolaylaştırdı ve öğrencilerimizle bu süreci iyi bir şekilde geçirdik. Olası bir 2. dalgaya karşı altyapımızı da hazırladık, 2020-2021 Akademik Yılına her anlamda hazırız.

kostuÖğrencilerinize staj ve mezuniyet sonrası iş bulmada destek oluyor musunuz? Bu kapsamda firmalarla nasıl bir iş birliği yürütüyorsunuz?
Öğrencilerimizi sadece okulda değil her alanda destekliyoruz. Birçok firmanın çalışan ihtiyacına karşı iletişimde halinde olduğu Kariyer Merkezimiz sayesinde mezun öğrencilerimiz ve staj yapan öğrencilerimize destek olabiliyor ve onları kendileri için uygun işlere yönlendirebiliyoruz.

Araştırmalar yakın gelecekte bugünün mesleklerinin var olmayacağını vurguluyor. Üniversiteler meslekler konusunda öğrencilere nasıl yön veriyor? Geleceğin meslekleri neler olacak? Tercih yapacak öğrencilere neler tavsiye edersiniz?
Sağlığı seçme sebebimiz sektörün hem kendini sürekli yenileyen bir yapıya sahip olması hem de sürekli çalışan ihtiyacı olmasıydı. Pandemi süreciyle birlikte bunu bir kez daha anlamış olduk. Hatta birçok gelişmiş ülkede sağlık çalışanı azlığı ve sektöre gerekli önem verilmemesinin sonuçlarını acı bir şekilde izledik. Bu sebeple sağlıkla alakalı mesleklerin yakın gelecekte var olmayacağını söylemek imkânsız. Öğrencilerimizi meslekler konusunda bilgilendirirken hayati önem taşıyan bir alanda çalıştıkları vurgusunu her zaman yapıyoruz ve onları psikolojik olarak da bu sektöre hazırlıyoruz.
Tercih yapmaya hazırlanan çocuklarımıza söyleyebileceğim tek şey gerçekten istedikleri bölümleri okumaları olur. Çünkü sevdikleri işi yapan insanlar ancak çok başarılı olurlar.

KÜNYE BİLGİLERİ
Kuruluş Tarihi: 2009
Kurucusu: Talip Emiroğlu
Rektör: Prof. Dr. Fuat Bayram

Akademik Birimleri
Fakülteler
Diş Hekimliği
Sağlık Bilimleri Fakültesi
- Hemşirelik
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Programlar
Ağız ve Diş Sağlığı
Ameliyathane Hizmetleri
Anestezi
Çocuk Gelişimi
Diyaliz
Engelliler İçin Destek Hizmet Programı
Fizyoterapi
İlk ve Acil Yardım
Odyometri
Optisyenlik
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Toplam öğrenci sayısı: 2.646
Uluslararası öğrenci sayısı ve oranı: 12
Toplam akademisyen sayısı:61
Toplam idari çalışan sayısı: 56
2020 / 2021 akademik yılında alınacak öğrenci sayısı: 1194
Öğrenci kulübü sayısı: 16
Yurt kapasitesi: Yok
Mezun öğrenci sayısı:12.500

Ücretler
Diş Hekimliği %25 Burslu: 52.500 TL +KDV
Hemşirelik %50 Burslu: 16.000 TL+ KDV
Ağız ve Diş Sağlığı %50 Burslu: 13.000 TL+ KDV
Ameliyathane Hizmetleri %50 Burslu: 13.000 TL+ KDV
Anestezi %50 Burslu: 13.000 TL+ KDV
Çocuk Gelişimi %50 Burslu: 7.500 TL+KDV
Diyaliz %50 Burslu: 13.000 TL+ KDV
Engelliler İçin Destek Hizmet Programı %50 Burslu: 13.000 TL+ KDV
Fizyoterapi %50 Burslu: 13.000 TL+ KDV
İlk ve Acil Yardım %50 Burslu: 13.000 TL+ KDV
Odyometri %50 Burslu: 7.500 TL+KDV
Optisyenlik %50 Burslu: 7.500 TL+KDV
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik %50 Burslu: 8.100 TL
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri %50 Burslu: 13.000 TL+ KDV
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri %50 Burslu: 7.500 TL+KDV

İletişim
Yenişehir Mah. Demokrasi Cad. No:37 İzmit/ Kocaeli
0850 450 28 28
Fax: 0212 547 00 68
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.