banner

O dünyanın en etkili 125 kadınından biri




Vodafone Grubu’nun İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Başkanı Serpil Timuray, sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güçlü ve etkili kadınlarından. Hem çocuk hem de kariyer yapılabileceğinin en güzel örneklerinden olan Timuray, kariyer basamaklarında hızla yükselmesinde babasının ve eşinin desteğinin de önemli rol oynadığını söylüyor.

Serpil Timuray bir anne, İngiliz telekominikasyon devi Vodefone’da İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Başkanı… Sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güçlü kadınlarından birisi… Çalışan anne olmanın zorluklarını o da yaşamış. Öyle ki bir ara işi bırakıp çocuğuyla zaman geçirmeyi düşünmüş. Bu kararından babası ve eşinin desteğiyle vazgeçen Timuray, “Başarısının ve hedeflerine ulaşmasının ardındaki iki erkeğin ‘eşi’ ve ‘babası’ olduğunu vurguluyor. “Eşim ve babam hayatımdaki en önemli iki erkek” diyor.

Eşiyle üniversite yıllarında temeli atılan evlilikleri süresince birbirlerini hep gelişmeye, daha iyi ve daha üretken olmaya teşvik ettiklerini ve desteklediklerini dile getiren Timuray, profesyonel hayatta başarı için, özel hayatta mutluluğun önemli olduğuna inanıyor. Serpil Timuray, şöyle devam ediyor: ‘Eşim Murat, hiçbir gün benden kariyerimden fedakarlık etmemi istemedi. Aksine benim kariyerimde ilerlemem için her türlü fedakarlığı, fedakarlık olarak bile görmeden yaptı” diyerek kariyerinde yükselmesinde eşinin de önemli bir rol oynadığına dikkat çekiyor.

DÜNYANIN EN ETKİLİ 125 KADININDAN BİRİ OLDU

Üsküdar Amerikan Lisesi’nden mezun olduktan sonra eğitimine Amerika'da North Carolina Asheville High School ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde devam etmiş Serpil Timuray… İyi eğitimi, onu dünyanın kendi alanında en büyük şirketlerinden biri olan P&G’de iş hayatına atılmasını sağladı. 22 yaşında iş hayatına atılan Timuray, P&G’nin pazarlama departmanında, kozmetikten saç bakımına kadar her kategoride çalışan Timuray, 1999 yılında DanoneSA bünyesine Pazarlama Direktörü olarak katılıyor. Daha sonra Satış ve Pazarlama Direktörlüğünü birlikte yürüten Timuray, Haziran 2002'de ise DanoneSA Süt Ürünleri Genel Müdürü oluyor. 1 Ocak 2009'da Vodafone Türkiye'nin CEO'luğuna terfi eden Serpil Timuray'a 'Vodafone'a gelir misin?' daveti 2008'in yaz aylarında gelmiş ve sonuçları itibarıyla çok da hızlı gelişmiş. Timuray, Şirketin dünya CEO'su Vittorio Colao ile sıcak bir ilk görüşme yaptım ve birkaç saat sonra bizzat kendisi tarafından aranarak işe davet edildim” diyor.

Erkek egemen GSM sektörünün aktörlerini şaşırtan bu atamaya o hiç şaşmadı. Kendisine atfedilen, “Yoğurtçu, GSM sektörünü nasıl yönetir?!” nidaları arasında sessiz ve sakin işe başladı ve Timuray ile birlikte Vodafone, yüzde 30'ların üzerinde büyüdü, abone sayısı 16 milyona ulaştı.

1 Ocak 2014 itibariyle de Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Başkanı olarak görev yapan Timuray, Newsweek'in açıkladığı, "Dünyanın En Etkili 125 Kadını" listesinde ismini yazdırmayı başardı. Aynı zamanda Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) yeni yönetim kurulu başkanı olan Timuray, kariyerinde daha çok başarıya imza atacağa benziyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.