banner

Final Eğitim Kurumları’nda ‘Empati’ eğitimi




Final Eğitim Kurumları kurulduğu günden bu yana birçok sosyal sorumluluk projesine imza attı. Öğrencilerine yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve empati kurma duygularını aşılamak isteyen kurum, Türkiye genelinde birbirinden renkli ve anlamlı etkinlikler düzenliyor.

Final Dergisi Dershaneleri’nin ülke genelindeki 200’ü aşkın şubesi 15 yıldır Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından oluşturulan, eğitim olanaklarının ve ekonomik gücün kısıtlı olduğu bölgelerdeki gençleri üniversiteli yapmayı amaçlayan Mehmetçik Dershaneleri’ne destek veriyor.

Gökçeada’dan Şırnak’a, Tunceli’den Hatay’a Türkiye’nin dört bir yanında dershaneye gitme imkânı bulamayan öğrencilerin devam ettiği, öğretim kadrosu vatani görevini yapmakta olan öğretmenlerden oluşan Mehmetçik Dershaneleri’ne her yıl kamyonlar dolusu tonlarca kitap, test, deneme sınavı ve dokuman gönderiliyor. Her yıl eylül ayında Malatya’da yapılan törenle askeri yetkililere teslim edilen kaynaklar 6 bine yakın öğrenciye umut oluyor. Bu öğrencilere ayrıca ücretsiz deneme sınavı uygulanıyor, rehberlik hizmeti veriliyor. Öğrencilerin kariyer planlaması, doğru tercih yapması ve sınav sistemi hakkında bilgi edinmesi için uzmanların katılımıyla seminerler organize ediliyor.

YARDIM KAMPANYALARI

Final Dergisi Dershaneleri ve Final Okulları öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle her öğretim döneminde çok sayıda yardım kampanyası düzenliyor. Ülke genelinde üzüntüyle karşılanan olaylara duyarsız kalmayan Finalliler, doğal afetlerin, faciaların yaşandığı bölgelere yardım eli uzatıyor. Kampanyaların ve düzenlenen kermeslerin ardından elde edilen gelir ve kamyonlar dolusu malzeme öğrenciler ve öğretmenler tarafından bölgeye ulaştırılıyor.

BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR UNUTULMUYOR

Final ailesi, yıl boyunca Belirli Günler ve Haftalar vesilesiyle mutluluk dağıtıyor. Bu dönemlerde Çocuk Esirgeme Kurumları, Huzurevleri, köy okulları, rehabilitasyon merkezleri, lösemi tedavisi gören çocuklar ziyaret ediliyor, hazırlanan güzel sürprizlerle yeni dostluklar ediniliyor. Sevmenin, sevilmenin anlamı bir kez daha hatırlanıyor, hatırlatılıyor.

KARDEŞ OKUL PROJELERİ

Final Dergisi Dershaneleri ve Final Okulları mutlaka bir kardeş okul edinerek, imkanların kısıtlı olduğu bölgelerdeki öğrencilere ulaşıyor, buralarda görev yapan öğretmenlere destek veriyor. İki okul öğrencileri mektuplaşıyor, birbirini daha yakından tanıma fırsatı bularak dünyasını genişletiyor. Kardeş okulların kitap, kırtasiye, sıra, yazı tahtası, bilgisayar gibi ihtiyaçları Finalliler tarafından yapılan renkli organizasyonlar aracılığıyla karşılanıyor.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Final Eğitim Kurumları yöneticileri eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla Türkiye’nin en ücra köşelerinde yer alan okullara, dershaneye gitme imkanı bulamayan öğrencilere ulaşmaya çalışıyor. Ülke genelinde tüm il ve ilçelerde yer alan okullardaki öğretmenlere branşlarına göre Final, FDD, Hedef ve Formül Yayınları’na ait kitaplar hediye ediliyor. Öğrencilere, sınavlara hazırlanmaları, farklı soru tipleriyle karşılaşarak sınav pratiği kazanmaları amacıyla kaynaklar ulaştırılıyor.

KÜTÜPHANELER YAŞASIN

Dershaneye gitme imkanı bulamayan, evde uygun çalışma ortamına sahip olmayan öğrencilerin sınavlara hazırlanarak hayalindeki okullara kavuşması amacıyla tüm okulların kütüphanelerine Sınavlara Hazırlık Setleri armağan ediliyor. Final, FDD, Hedef ve Formül yayınlarına ait olan onlarca set kitap ve Final Dergileri öğrencilere üniversitelerin kapılarını aralıyor.

Gökçeada’dan Şırnak’a, Tunceli’den Hatay’a Türkiye’nin dört bir yanında dershaneye gitme imkânı bulamayan öğrencilerin devam ettiği, öğretim kadrosu vatani görevini yapmakta olan öğretmenlerden oluşan Mehmetçik Dershaneleri’ne her yıl kamyonlar dolusu tonlarca kitap, test, deneme sınavı ve dokuman gönderiliyor.

Ülke genelinde üzüntüyle karşılanan olaylara duyarsız kalmayan Finalliler, doğal afetlerin, faciaların yaşandığı bölgelere yardım eli uzatıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.