banner

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu hakkında tüm merak edilenler




Kavram Meslek Yüksekokulu’nda hangi bölümler var? Burs olanakları neler ve öğrenim ücretleri ne kadar? Kavram Meslek Yüksekokulu…

T.C. İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu Kavram Eğitim Vakfı tarafından gençlerimize meslek edindirmek, yükseköğretim imkanı sağlamak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli bireyler yetiştirmek amacıyla Bahattin Durmuş başkanlığında 2007 yılında kurulmuştur. Kavram Meslek Yüksekokulu; kaliteli ve iyi bir eğitim ortamının, deneyimli ve yaratıcı eğitim kadrosundan kaynaklı olduğunun bilinciyle eğitim sektöründe başarılarını kanıtlamış Kavram Eğitim Vakfı kurucularının bilgi ve deneyimleri ile kurulan bir meslek yüksekokuludur.

Ön lisans programlarının içeriği, ilgili sektörlerin ihtiyaçlarını karşılayacak tarzda hazırlanmıştır. Öğrencilere sunulan eğitimler, dünya ve AB meslek standartlarına uygun ve modern araç ve gereçlerle desteklenmiştir. Seçilen mesleki dallar günümüz iş koşullarına ve sektörel ihtiyaçlara uygun olarak seçilmiştir. Amaç gençlere prestijli bir gelecek sunmak ve onları geleceğe hazırlamaktır. Kavram Meslek Yüksekokulu; üniversite sektör işbirliğini hayata geçirmek amacıyla çok sayıda işletme ile imzalamış olduğu işbirliği protokolleri ile iş dünyasındaki gelişmeleri yakından takip eden, akademik bilgi ile mesleki eğitimi birlikte sunan bir meslek yüksekokulu olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Akademisyenler sektörü iyi bilen öğretim üyeleri ve sektörde çalışan uzman kişiler arasından seçilmiştir. Eğitmen ve sektör arasında diyalog öne çıkartılmış, “Akademisyen-sektör Profesyonel Diyalog Kulübü” kurulmuştur, sektörlerin isteklerine uygun olan tarzda eleman yetiştirilmesi eğitim planlarına yansıtılmıştır. Kavram Meslek Yüksekokulu, kurulduğu günden beri akademik bilgisi ve mesleki donanımı yüksek bireyler yetiştirirken, öğrencilerinin kültürel ve sosyal etkinlikler ile de yaşama hazırlayan bir meslek yüksekokulu olma bilinciyle eğitimdeki farklılığını korumakta, çalışmalarını bu farklılık ilkesi ile yapılandırmaya devam etmektedir.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 

İş Sağlığı ve Güvenliği programımızda; “İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri” yetiştirilmektedir. Bunların görevi; işyerlerinin fiziki koşulları ile işin niteliğinden kaynaklanan sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak veya azaltmak, bununla ilgili işyeri risk analizlerini yapmaktır.  2012 yılında kabul edilen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre bütün işyerlerine İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı çalıştırma mecburiyeti getirilmiştir. Bu programın mezunları görecekleri kurs ve girecekleri sınav sonucunda İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olabilmektedirler.  Bu yüzden iş bulma olanakları oldukça fazladır.

FİZYOTERAPİ 

Fizyoterapi programı; hastalık, yaşlılık, yaralanma, doğuştan ve ya sonradan herhangi bir nedenle yaşanan sakatlıklar kişinin hareket yetersizliği yaşamasına ve günlük  yaşam aktivitelerini tek başına yerine getirmesine  engel olan durumlardır. Fizyoterapi bölümünde bu insanları sağlığına kavuşturacak ve bağımsız hareket etmelerini sağlayacak fizik tedavi yöntemlerini uygulayabilecek bilgi ve beceriye sahip sağlık elemanları yetiştirilmektedir. Mezunlarımız kamu ve özel sektöre ait hastaneler ve rehabilitasyon merkezleri, spor kulüpleri, huzurevleri, mesleki rehabilitasyon merkezleri, kaplıca ve termal oteller, ortez ve protez ünitelerinde çalışabilirler.

İLK VE ACİL YARDIM  

İlk ve Acil Yardım programımızda hastalık, trafik, iş kazaları, yangın ve doğal afet gibi durumlarda hasta ve yaralıların hayati tehlike ve sakat kalma risklerini gidermek için olay yerinde uygulanacak tedavi ve bakım hizmetleri veren ve bunları donanımlı ambulanslarla en güvenli şekilde hastaneye taşıyabilen sağlık elemanları yetiştirilmektedir. Mezunlara “Paramedik’’ ünvanı verilir. Kamu ve özel hastanelerin acil servisleri, 112 merkez ve istasyonlarıyla, ambulans  (kara, deniz, hava) hizmeti veren sağlık kuruluşları, itfaiyeler, havaalanları çalışabilecekleri yerlerdir.

GRAFİK TASARIMI

Grafik Tasarımı programı;  teknoloji tasarımı ile sanatın birlikte verildiği bir programdır. Bu programda reklam, basın-yayın ve iletişim sektöründe iletilmesi gereken mesajı görsel açıdan tasarlayan ve bunu teknoloji ve sanatla birleştiren elemanları yetiştirmekteyiz. Öğrencilerimiz web tasarım, animasyon, görsel tasarım ve illüstrasyon konularında bilgi ve beceri sahibi olduklarından mezun olduklarında çok farklı kurumlarda iş bulabilmektedirler.

RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI

Radyo ve Televizyon Programcılığı alanında okuyan öğrencilerimiz;  metin yazarlığı, habercilik, spikerlik ve yapımcılık alanında aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimle radyo ve televizyon alanında uzmanlaşmış teknik eleman olarak yetiştirilmektedirler. Öğrencilerimiz Yüksekokulumuzda kurulmuş olan Genç TV ve Genç Radyo’da yoğun pratik yapma imkanı bulmaktadırlar.

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ  

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programımızda çeşitli radyolojik yöntemleri (radyografi, ultrasonografi ,bilgisayarlı tomografi ,manyetik rezonans v.s.) kullanabilen elemanlar yetiştirilmektedir. Eğitimleri sırasında tıp bilgileri ile hem kendilerini hem de hastalarını radyasyondan koruyacak bilgilerde verilmektedir. Mezunlarımız kamu ve özel sektöre ait hastane, dispanser, sağlık ocağı ve görüntüleme merkezlerinde çalışabilirler.

HAZIRLIK SINIFI EĞİTİMİ

Hazırlık Sınıfı eğitimi, sadece Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik (Hazırlık İngilizce)  ile Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik ( Hazırlık Rusça) bölümlerinde zorunlu, diğer programlarda ise isteğe bağlıdır. Ancak Hazırlık Sınıfında okuyan öğrencilerimizin iş bulma konusunda avantajları daha fazladır.

BURS OLANAKLARI

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu, öğrencileri için öğrenim ücretleri ve ödeme koşulları konusunda çeşitli burslar ve kolaylıklar sağlamaktadır. Gazi ve şehit ailelerine %50, Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen engelli öğrenciye öğrenim ücreti üzerinden %25,Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının eş ve çocuklarına, meslek yüksekokulumuzu kazanan eş veya kardeşlerden birine %25, Kavram Eğitim Kurumları’ndan okulumuza yerleşen öğrencilere ise koşulsuz %25  burs verilmektedir.

YÖK Bursu: Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından %25 ,%50,%100 burslu kontenjanlarımıza yerleştirilen öğrencilere verilen burstur.

Sporcu Başarı Bursu: Kavram MYO, (Çocuk Gelişimi-Aşçılık-Tıbbi Görüntüleme Teknikleri-İlk ve Acil Yardım-Fizyoterapi Programlı hariç) diğer Programlarında herhangi bir spor branşında lisanslı olduğunu belgelendiren öğrencilere %50 burs olanağı sağlamaktadır.

Kavram Eğitim Vakfı Başarı Bursu: Hazırlık sınıfı hariç olmak üzere öğrencilere 3. Yarıyılın başında ilk iki yarıyılın akademik ortalamasına göre müracaat esasına bağlı olmak üzere 3.50-3.75 arasında akademik ortalamaya sahip olan öğrencilere %15 , 3.76 -4.00 arasında akademik ortalamaya sahip olan öğrencilere ise %30 oranında burs verilmektedir.

Kavram Eğitim Vakfı Eğitime Destek Bursu: Eğitime ihtiyacı olduğunu belgelendiren öğrencilere niteliği ,miktarı, adedi ve süresi Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen burs imkanları sunulmaktadır.

YURT VE BARINMA OLANAKLARI

Kavram MYO’da öğrencilerin eğitim yaşamlarını başarı ve güvenle sürdürebilecekleri modern konaklama imkanları sunmaktadır.

Yurtlarımız Kavram Florya Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu, Kavram MYO Kız Öğrenci Yurdu. Anlaşmalı Yurtlarımız ise Deniz Kız Öğrenci Yurdu-Kadıköy ve Ata Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu-Kadıköy’dür.

KAMPÜS OLANAKLARI

Kantin, Kütüphane, Sağlık (Poliklinik, sağlık taramaları, sağlık eğitimi ve acil ilk yardım), internet, açık ve kapalı spor tesisleri (Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve BJK Spor Kulübü desteğiyle) ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri.

ULUSLARARASI PROGRAMLAR

Günümüzde bilimin yanı sıra kültürel etkileşimlerin,  toplumların gelişiminde büyük önemi olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu bilinç doğrultusunda, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programlarının yürütülmesi ve diğer ülkelerle (ABD, Kanada gibi) öğretim üyesi ve öğrenci değişimlerinin yapılabilmesi amacıyla İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu Yurt Dışı İlişkiler ve Erasmus Ofisi oluşturulmuştur.

Erasmus: Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. AB, Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

Erasmus ofisinin ana çalışma konusu, Hayat Boyu Öğrenme-Erasmus programı bünyesindeki değişim programlarının koordine edilmesidir. Bu bağlamda, gelen öğrencilerin misafir edilmesi, giden öğrencilerin işlemlerinin yürütülmesi, akademik ve idari personel değişimi işlemleri gibi birçok faaliyet yürütülmektedir. Ofis, Kavram MYO öğrencileri ve öğretim üyelerinin söz konusu programlar hakkında bilgilendirilmesi görevinin yanı sıra, değişim konusu programlar hakkında bilgilendirilmesi görevinin yanı sıra, değişim programları için yeni ikili anlaşmalar yapılması için çalışmalar yapılmaktadır.

ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİ

Erasmus anlaşmaları kapsamında işbirliği içinde bulunduğumuz üniversiteler:

Bulgaristan: The Vuzf University

Çek Cumhuriyeti: Technical University of Ostrava

İngiltere: Llandrillo College

İspanya: Madrid Polytechnik School of IES Clara del Rey

İtalya: Sannio University

Litvanya: Lithuania Business University of Applied Sciences

Macaristan: Budapest College of Communication and Business

Polonya: State Higher Vocational School in Nowysacz, University of Humanities and Economics, University of Humanities and economics in Wlolawek, Zamosc University

Slovenya: Educational Center of Biotechnology ljubljana Vocational College, Ekonomska şola Murska Sobota, Higher Vocational School for Catering and Tourism,  Maribor The Vocational College of Traffic and Transport, University of Maribor

Öğrencilerimize dünyayı daha yakından tanımaları, değişik kültürleri öğrenmeleri ve kendi kendilerine hayatlarını sürdürebilme deneyimi kazanmaları için anlaşmalı olunan üniversite sayısını her geçen gün artırmak için çalışmalar yürütülmektedir.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA EĞİTİM

Kavram MYO Erasmus kapsamında 2007 yılından bu yana pek çok öğrencisini yurtdışındaki çeşitli üniversitelere göndermekte; yurtdışından gelen öğrencilere de misafir öğrenci kapsamında öğrenim olanağı sunmaktadır.

Diğer Ülkeler: ABD, Kanada ve Erasmus dışında Avrupa'da bazı üniversitelerle de ikili anlaşmalar yapılmış olup öğrencilerimiz gerek lisans tamamlama gerekse farklı çalışmalar için bu üniversitelere gitmektedirler.

Bu üniversiteler; Fort Hayes University ,Ohio State University, Michıgan State University, St. Cloud State University, Ferris State University Bull State University, Rıdgewater Collage, University of Minnesota Duluth, Montana State University,  University of Woles University of Teeside, Business School Netherlands

İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU (Kavram MYO)

 

Kuruluş tarihi: 2007

Kurucusu: Bahattin DURMUŞ

Müdürü: Yrd. Doç. Dr. Sakin ÖNER

Toplam Öğrenci sayısı: 1373

Öğretim Üyesi Sayısı:  92

Program Sayısı: 20

Yeni Açılacak Programlar :  Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım , Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Öğrenim Ücretleri:

I. Öğretim 12.150 TL (kdv dahil)  , II. Öğretim 12.150 TL (KDV dahil) Hazırlık Sınıfı : 11.502 TL(  KDV dahil)

Kavram MYO İletişim bilgileri: 

Web Sitesi: www.kavram.edu.tr

E-Posta : Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Tel: 0212 216 09 10

Faks : 0212 216 09 14

Adres: Şişli Yerleşkesi Esentepe Mahallesi, Büyükdere Caddesi No: 114 Zincirlikuyu - Şişli / İstanbul

Beşiktaş Yerleşkesi Ihlamurdere Caddesi İmamzade Sokak No.10 ( Yapı Kredi Bankası Ihlamurdere

Şubesi Üstü ) Beşiktaş / İstanbul

facebook.com / tc.ikmyo  

twitter.com / tc.ikmyo

Kavram MYO Programları

•             Aşcılık

•             Bankacılık ve Sigortacılık

•             Bilgisayar Programcılığı

•             Çocuk Gelişimi

•             Çorap ve Moda Tasarımı

•             Dış Ticaret

•             Fizyoterapi 

•             Grafik Tasarımı

•             Halkla İlişkiler ve Tanıtım

•             İlk ve Acil Yardım  

•             İş Sağlığı ve Güvenliği 

•             Lojistik 

•             Moda Tasarımı

•             Radyo ve Televizyon  Programcılığı

•             Sağlık Kurumları İşletmeciliği 

•             Spor Yönetimi

•             Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik

•             Tıbbi Görüntüleme Teknikleri  

•             Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik 

•             Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.