banner

Beykent Üniversitesi, öğrencilerine garantili ve kesintisiz burs imkanı sunuyor




Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan, öğrencilere, öğrenim hayatları boyunca garantili ve kesintisiz burs imkanı sunduklarını ayrıca öğrencilere staj ve iş bulmada da Kariyer Merkezi olarak destek verdiklerini ifade belirtti.

Beykent Üniversitesi’nin öne çıkan özellikleri nelerdir?

Dünya vizyonuna sahip gençler yetiştiriyoruz. Öğrencilerimize, öğrenim hayatları boyunca garantili ve kesintisiz burs imkanı sunuyoruz, kaliteli akademik kadromuzla ve seçkin bir eğitim politikası uyguluyoruz. Öğrencilerimize zengin bir sosyal yaşam sunuyoruz. Düzenlenen konferanslarla öğrencilerimizi iş hayatı ile buluşturuyoruz. Bütün yerleşkelerimiz, ana ulaşım alterleri üzerindedir ve ulaşımları kolaydır. Uluslararası öğrenci değişim programı ile farklı kültürlerdeki öğrencileri buluşturan bir üniversitesiyiz.

Üniversitenizdeki akademik programların sayısı ne kadar? Yakın zamanda yeni fakülteler bölümler açmayı düşünüyor musunuz?

8 fakülte, 4 yüksekokul, 2 enstitü, 3 araştırma merkezimizde toplam 62 lisans, 47 yüksek lisans ve 6 doktora programımız var.

Uzaktan Eğitim Merkezi’nde ise 2 ön lisans, 3 lisans, 6 yüksek lisans programlarımız bulunuyor.

YÖK kurullarından geçmiş Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakülteleri’nin açılması beklenmektedir.

Uluslararası alanda üniversitenizin  hedefleri nelerdir?

Beykent Üniversitesi olarak uluslararası alandaki hedeflerimiz;

-En çok yabancı öğrencinin eğitim gördüğü üniversiteler sıralamasında ilk sıralarda yer almak,

-Erasmus ve diğer değişim programları sayesinde üniversite adımızı dünyanın her köşesine duyurarak, üniversitemizin dünya çapında farkındalığını arttırmak.

YATAY GEÇİŞTE BURS KESİLMİYOR

Öğrencilerinize sunduğunuz kampüs, yurt ve burs olanaklarından bahseder misiniz?

Burs Olanakları: Beykent Üniversitesinin 25%, 50%  ve tam burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar karşılıksız olup, başarı durumuna bakılmaksızın öğrenim hayatı boyunca devam eder ve varsa zorunlu yabancı dil hazırlık programında geçirilecek 1 yıl süreyi de kapsar. Burslu öğrenciler bir başka bölüme yatay geçiş koşullarını taşıdıkları takdirde burslu olarak geçebilirler.

Yurt Olanakları: Ayazağa ve Beylikdüzü’nde konumlanmış iki ayrı Konukevimizde, öğrencilere klasik öğrenci yurdu anlayışından uzak, çağdaş, güvenilir, modern ve rahat bir ortamda konaklama imkanı sunuyor.

-Ayazağa Yerleşkesi Konukevi: 121 oda/242 yatak kapasitesi

-Beylikdüzü Yerleşkesi Konukevi : 78 daire/208 yatak kapasitesi

Hizmetlerimiz; Güvenlik, Temizlik, Isınma ve Sıcak Su, Çamaşırhane, Tv Salonu, Oyun Salonu, Spor Salonu, Etüt Odası, İnternet, Yangın Önleme Sistemleri, Daire ve Oda Donanımı, Tv Yayınları, Kamera Sistemleri, Bakım ve Onarım Hizmeti, Kargo & Posta Hizmeti, Lobby Alanı, Yemekhane, Otopark.

Kampüs Olanakları: Beykent Üniversitesi Ayazağa-Maslak, Taksim ve Beylikdüzü Yerleşkelerinde bulunan kafeteryalar; restoran; fast food, pastane ürünleri ve hazır yiyecek çeşitleri ile yaklaşık 50 kişilik bir ekip ve 3 gıda mühendisi ile öğrencilerin hizmetindedir. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve fast food çeşitleri ile hafta içi her gün, ayrıca fast food bölümünde sabahları açık büfe kahvaltı hizmeti de verilmektedir.

Öğrenci Kulüpleri: Beykent Üniversitesi bünyesinde toplam 49 öğrenci kulübü bulunmaktadır. Öğrencilerimiz diledikleri alanlarda kulüp çalışmaları yapabilirler, bu amaçla mevcut kulüplere katılmanın yanı sıra, kendi kulüplerini de kurabilirler. Yaklaşık olarak 5600 öğrencimiz kulüplerimizde faaliyet göstermektedir.

FİRMALARLA İŞBİRLİKLERİMİZ VAR

Öğrencilerinize staj ve mezuniyet sonrası iş bulmada destek oluyor musunuz?

Öğrencilerimize iş garantisi vermiyoruz ancak bölümleriyle ilgili staj ve iş bulmada Kariyer Merkezi olarak destek vermekteyiz. Bunun için farklı sektörlerdeki firmalarla görüşüyoruz, işbirliği sağlamaya çalışıyoruz.

Son olarak, tercih yapacak üniversite adaylarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Sevdikleri ve istedikleri bir mesleğin eğitimini alma gayreti içinde olsunlar. Tercih yapacakları okulun akademik kadrosunu, dersliklerini, sosyal koşullarını lokasyonu incelesinler. Yurt olanaklarını araştırsınlar. Okula yakın yurtları tercih etsinler. Öğrenci kulüplerini ve spor aktiviteleri ve imkanları konusunda bilgi alsınlar. Üniversitelerin düzenlediği tanıtım günlerine katılarak doğrudan bilgi edinsinler.

 “Beykent Üniversitesi bünyesinde toplam 49 öğrenci kulübü bulunmaktadır. Öğrencilerimiz diledikleri alanlarda kulüp çalışmaları yapabilirler, bu amaçla mevcut kulüplere katılmanın yanı sıra, kendi kulüplerini de kurabilirler. Yaklaşık olarak 5600 öğrencimiz kulüplerimizde faaliyet göstermektedir.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.