banner

Termodin ergonomik, sağlam ve hijyenik ürünler üretiyor




Eğitim kurumlarının ihtiyacı olan mobilyaların üretim ve tedarikini tamamen karşılayan Termodin’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı S. Murat Şen, eğitim kurumlarının öncelikli talebinin kaliteli ve uzun süreli kullanabilecekleri mobilyalar olduğunu söyledi.

murat_sen_termodinŞen, “Bizde ürünlerimizi tasarlarken öğrencilerin günde ortalama 6 ila 8 saat gibi bir süreyi geçirecekleri ortamdaki ürünlerin ergonomik – sağlam ve hijyenik olmasını göz önünde bulundurarak üretim yapıyoruz” diyor.

1973 yılında Düzce’deki fabrikasında üretime başlayan Termodin Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1999 yılına kadar yarı mamul ürün üretiyor. 1999 yılından sonra okullara komple proje hizmeti vermeye başlayan firma, üretiminin %40’lık bölümünü yurtdışına ihraç ediyor. Azerbaycan, Cezayir, B.A Emirlikleri, Türkmenistan başta olmak üzere birçok ülkeye ihracatı bulunuyor. 2015 yılının beklentilerinin daha üzerinde geçtiğini söyleyen Termodin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı S. Murat Şen, hedefledikleri üretim programının % 25 fazlasını üretmek durumunda kaldıklarını belirtiyor.  “2016’da mevcut üretim kapasitesini %30 artırarak devam etmesini planladık” diyen S. Murat Şen ile eğitim kurumlarına sundukları hizmetleri ve  eğitim mobilyalarındaki yeni trendleri konuştuk.

1973 yılında kurulan Termodin Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında bilgi alabilir miyiz? Faaliyet gösterdiğiniz alanlar ve faaliyetleriniz nelerdir? Bahsedebilir misiniz?

Termodin Yapı Malz.San.Tic.A.ş 1973 yılında Düzce’deki fabrikamızda üretime başlamıştır. Üretim hattı tamamen Almanya’dan getirilmiş olup orman atıklarının değerlendirilmesi amacıyla kurulmuştur. Ürün kapalı kalıpta şekillendirilmiş yonga levha üretimi ile başlayıp daha sonra bünyesine metal mobilya, ahşap, boya ve plastik tesislerini ilave etmiştir. 1999 yılına kadar yarı mamul ürün üreten tesisimiz 1999 yılından sonra okullara komple proje hizmeti vermeye başlamıştır.

termodin_1AMACIMIZ MEKÂNA GÖRE TASARIM YAPARAK

Eğitim sektörüne yönelik nasıl hizmetler sunuyorsunuz? Hizmetleriniz diğer firmalardan hangi yönleriyle ayrılıyor? Sizi farklı kılan özellikler nelerdir?

Eğitim kurumlarının ihtiyacı olan mobilyaların üretim ve tedarikini tamamen karşılayabilmekteyiz. Kurumların yemekhane, kantin, derslik, toplantı salonları gibi mobilya ile ilgili aklınıza gelecek her yerde hizmet verebiliyoruz. Mimarlık ekibimizle beraber öğrenci ve öğretmenlerin isteklerini ve ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayabilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Eğitim kurumları için ürettiğimiz mobilyalardaki ilk özellik çocukların okula istek ve heyecanla gidebilmelerini sağlamak. Amacımız mekâna göre tasarım yaparak daha verimli ortamlarda eğitim yapılmasını sağlamaktır.

Eğitim kurumları okul mobilyalarında hangi özelliklerin olmasını talep ediyor? Siz ürünlerinizi tasarlarken eğitim kurumlarının bu isteklerini dikkate alıyor musunuz?

Eğitim kurumlarının öncelikli talebi kaliteli ve uzun süreli kullanabilecekleri mobilyalar. Bizde ürünlerimizi tasarlarken öğrencilerin günde ortalama 6 ila 8 saat gibi bir süreyi geçirecekleri ortamdaki ürünlerin ergonomik – sağlam ve hijyenik olmasını göz önünde bulundurarak üretim yapıyoruz. Kurumların diğer bir talebi ise satış sonrası servis hizmeti almaya yönelik oluyor. Firmamızda bu konuyla ilgili yeni ders yılı başlamadan önce kurumlarla iletişime geçerek talepleri doğrultusunda profesyonel ekipler ile servis hizmeti vermeye çalışıyor.

Peki, okul mobilyalarında yeni trendler nelerdir?  2016 yılında okul mobilyalarında öne çıkan tasarımlara değinebilir misiniz?

Son dönemlerde yeni trendler hareketli eğitim mobilyalarına yönelik oldu. Kurumlar klasik sınıf modellerinden çıkarak çok amaçlı kullanabilecekleri grup çalışmalarına daha uygun konseptler talep ediyorlar.

termodin_2ÜRETİMİMİZİN %40’INI YURTDIŞINA İHRAÇ EDİYORUZ

Hizmet sunduğunuz eğitim kurumu sayısı ne kadar? Kaç eğitim okuluna ulaşmayı hedefliyorsunuz? Ayrıca ürünlerinizi yurtdışına da ihraç ediyor musunuz? Yurtdışındaki okullara hizmet sunmak gibi bir hedefiniz var mı?

Üretimimizin %40’lık bölümünü yurtdışına ihraç ediyoruz. Azerbaycan, Cezayir, B.A Emirlikleri, Türkmenistan başta olmak üzere birçok ülkeye ihracatımız var.

Termodin olarak 2015 yılını nasıl geçirdiniz? 2016 yılına ilişkin hedefleriniz, projeleriniz nelerdir?

2015 yılı beklentilerimizin daha üzerinde geçti. Hedeflediğimiz üretim programının % 25 fazlasını üretmek durumunda kaldık. 2016’da mevcut üretim kapasitesini %30 artırarak devam etmesini planladık. Mevcut olan üretim tesisimize ilave tesis ve makine parkı yatırımları hızlı bir şekilde devam etmektedir.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.