banner

Dershaneler yerini ‘e-etüt’e bırakıyor




Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Dershaneleri kapatacağız” açıklaması ile tartışılmaya başlanan ve 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim sistemi kapsamında sınavların kaldırılmasını hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, dershaneye alternatif olacak “E-etüt” projesi başlattı. MEB’in hayata geçirdiği “E-Etüt” projesiyle her gün 30 bine yakın öğrenci sanal ortamda SBS’ye hazırlanmaya başladı. 495 YİBO’da başladı.

deshane“E-etüt” projesiyle ilk aşamada Yatılı Bölge İlköğretim Okullarında (YİBO)öğrenim gören öğrenciler Seviye Belirleme Sınavı’na(SBS) hazırlanıyor. Proje hakkında bilgi veren MEB Bilişim Hizmetleri Daire Başkanı Volkan Akçay, “Şu anda 495 YİBO’da 30 bine yakın 8. sınıf öğrencisine etüt sınıflarında Matematik, Türkçe, Fen ve Sosyal Bilimler ile İngilizce derslerini interaktif ortamda ücretsiz olarak ders veriyoruz” dedi. Akçay, şunları söyledi: “Karaman’da fiber optik altyapı olması nedeniyle dersler tek merkezden ülke genelindeki tüm YİBO’lara aktarılıyor. Sistemin altyapısı güçlendirildi böylece net bir görüntüde öğrenciler ders alabiliyor. Dersler Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri veriliyor. Lise öğrencilerinin de evden sisteme bağlanabildikleri bir çalışma devam ediyor. Derslerde, SBS’de çıkacak konular anlatılıyor, bu konulara yönelik de sorular ve testler çözülüyor. Bu sisteme özel grafik ve animasyon gibi yardımcı materyaller hazırlatıldı. Öğrenciler “e-Etüt” odasında canlı olarak ders anlatan öğretmene, sohbet kutusuna sormak istediği soruları yazıyor. Öğrenci ‘Söz hakkı iste’ düğmesine tıklayıp öğretmenin izin vermesiyle sorusunu kulaklıklı mikrofon aracılığıyla sorabiliyor.”  

(hürriyeteğitim)     

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.