Öğrenci yurtlarına 3 kişi sınırı gelecek
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 10 Haziran 2013 10:56 tarihinde oluşturuldu
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Recep Kaymakcan, mevcut öğrenci yurtlarının 4-6 kişilik olduğunu ifade ederek, yeni yapılan yurtların standartlarını 3 kişilik olarak hedeflediklerini belirtti.
İnşaatı tamamlanan ve Kalkınma Bakanlığından onay beklenen standardı yüksek 38 yeni yurdun, yakında açılacağını belirten Kaymakcan, "Yeni yapılan yurtlarımızın hepsi tek veya 3 kişilik odalı otel konforundadır. Lisans üstü öğrencileri için tek kişilik odalar, diğer öğrenciler için de 3'er kişilik odalar olacak. Odaların içinde banyo, tuvalet, buzdolabı bulunmaktadır. Ayrıca yatak olarak ranza sistemi yok, odalarda bazalı sistem dediğimiz ahşap karyolalar yer alacak" diye konuştu.
Mevcut yurtların standartlarının yükseltilmesi konusunda da çalışmaların devam ettiğini anlatan Kaymakcan, şunları söyledi:
"Bu tip iyileştirmeler birden bire yapılamıyor, bütçe imkanlarıyla doğrudan alakalı. 6 kişilik odaları 2'ye düşürdüğümüzde 600-700 öğrenci dışarıda kalır. Bu yüzden yurt yapmaya ve özellikle meslek yüksek okullarının bulunduğu ilçelerimizde 15 yıl süreyle bina kiralamaya devam ediyoruz."
Eskişehir'e bin 500 kişilik yeni öğrenci yurdu
Eskişehir'e Anadolu Üniversitesi (AÜ) 2 Eylül Yerleşkesi yanında 210 bin metrekarelik arsa üzerine bin 500 kişilik yurt yapılması için ihale çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kaymakcan, Yunus Emre Yerleşkesi'nin içine de 500 kişilik iki bloktan oluşan yurt yapılacağını sözlerine ekledi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu