banner

Sürücü belgeleri süreli olarak verilecek




TBMM’ye verilen kanun teklifine göre, sürücü belgeleri süreli olarak verilecek. Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullananlara 343 lira idari para cezası kesilecek ve sürücü belgesi geri alınacak.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklife göre, sürücü belgeleri süreli olarak verilecek. Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullananlara 343 lira idari para cezası kesilecek ve sürücü belgesi geri alınacak. İlk defa sürücü belgesi alanlar, en az bir yıl süre ile aday sürücü olarak kabul edilecek. Sürücüler, yurt dışına çıkışlarında uluslararası sürücü belgesi almak zorunda kalmayacak.

Vekil imam ve müzeezinlere kadro

Teklife göre, 2005'ten itibaren vekil imam, vekil müezzin-kayyım ve Başkanlığa bağlı Kur'an kurslarında vekil olarak öğreticilik yapanlardan, ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde müracaat etmeleri halinde ve yeterlilik belgesine sahip olmaları koşuluyla Başkanlık tarafından ilgili kadrolara hiçbir sınırlamaya bağlı olmaksızın atanabilecekler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.