banner

4+4+4 Eğitim Reformunu İzleme Raporu yayınlandı




Eğitim-Bir-Sen, 4+4+4 eğitim sisteminin olumlu ve olumsuz yönlerinin tespiti ve eğitim sisteminde yaşanan sorunların çözümlerine ilişkin hazırladığı “4+4+4 Eğitim Reformunu İzleme Raporu”nu yayınladı. Raporun bugüne kadar 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili yayınlanan en kapsamlı rapor olduğu belirtildi

Raporu okumak için Tıklayın

Eğitimtercihi- 4+4+4 Eğitim Reformunu İzleme Raporu yayınlandı. Eğitim-Bir-Sen tarafından hazırlanan raporun, 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya konan 4+4+4 eğitim düzenlemelerinin uygulamadaki durumunu ve sonuçlarını tespit etmek üzere hazırlandığı belirtildi. Raporun amacının gerek yasalaşma sürecinde gerekse de uygulama aşamasında kamuoyunda çeşitli tartışmalara yol açan

4+4+4 eğitim düzenlemesinin hem başarılı yönlerini ortaya koymak hem de sorun alanlarını tespit ederek, mevcut sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirmek olduğu belirtildi. Ayrıca çalışmanın, şu ana kadar 4+4+4’ün izleme ve değerlendirilmesine yönelik yapılan en kapsamlı araştırma olduğu da ifade edildi.

4+4+4 Eğitim Reformunu İzleme Raporu’nun, 46 okulda, 52 idareci, 104 öğretmen ve 53 veli ile yapılan görüşmeler doğrultusunda hazırlandığı belirtildi.

Raporda yer alan başlıklar şöyle;

-İlk ve Orta Okulların Ayrışması

-Okul Dönüşüm Süreçlerinde Yaşananlar

-Kademeli Geçiş

-Norm Kadroların Düzenlenmesi ve Alan Değişikliği

-Okula Başlama Yaşı

-Okula Başlama Yaşının Öne Alınması

-Çocukların Uyumu

-Çocukların Akademik Performansları

-Yeniden Düzenlenen Birinci Sınıf Eğitim Programı ve Materyalleri

-Ders Saatlerinin Artırılması

-Seçmeli Dersler

-Tercih Edilen Seçmeli Dersler

-Seçmeli Derslerin Belirlenmesi

-Seçmeli Derslerin Uygulaması

-Zorunlu Eğitimin 12 Yıla Çıkarılması

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.