banner

Sosyal medyada formasyon için ALES’e hayır kampanyası




ÖSYM’nin 2013 ALES Sonbahar Kılavuzu’nda yer alan “Öğretmenlik sertifika programları” için "ALES’e girme şartı"na sosyal medyadan tepki yağdı.

Eğitimtercihi- Fen-edebiyat fakültelerinden mezun olanlar için yükseköğretim kurumlarındaki öğretmenlik sertifika programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) şartı getirilmesine öğrenciler ve mezunlar sosyal medyada isyan etti.

Formasyon başvurularına az bir zaman kala açıklanan karar eğitim camiasında şok etkisi yarattı. Formasyon için bekleyen yüzlerce öğrenci ve mezun sosyal medyadan seslerini duyurmak için #2013FormasyonİçinAleseHayır hashtagıyla ALES kararına tepki gösterdi.

ÖSYM’nin 2013 ALES Sonbahar Dönemi Başvuru açıklamasında yer alan açıklama şöyle;

Yükseköğretim Kurulu tarafından izin verilen yükseköğretim kurumlarındaki öğretmenlik sertifika programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde de Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları kullanılacaktır. Öğretmenlik sertifika programlarına başvuruda bulunmak isteyenlerin bu sınava girmeleri zorunludur.

Bu yıl ilke defa uygulanacak olan yeni düzenlemeyle ilgili YÖK’ten henüz bir açıklama yapılmadı.

Twitter’dan gelen tepkiler şöyle;

berivan odabaşı ‏@odabasiberivan 42 dk

bu ne saçmalıktır formasyon için ales zorunluluğu!! sürekli sistem değişikliği !! 1yılımız kaybolmasın !! #2013FormasyonİçinAleseHayır

Adnan ÇELİK ‏@502Adnan 1 sa

Planlarımız yaptık son hafta da ales gelirse mağdur olacağız bundan dolayı #2013FormasyonİçinAleseHayır

MeBeMee. ‏@Mervelibetul 1 sa

Neden herşeyi zorlaştırıyorsunuz? İlla bi yerlere gelmek için sürünmek mi gerekiyor? #2013FormasyonİçinAleseHayır

semra ‏@semraakutukk 2 sa

Osym yine tutarsız kararlarıyla insanları mağdur etmeyi, strese sokmayı başardı. #2013FormasyonİçinAleseHayır. Bu yıl uygulanmamalı!!!

Tuğba Küpçüoğlu ‏@tugbakupcuoglu 2 sa

#2013FormasyonİçinAleseHayır Bu yıl uygulanması haksızlıktır, konu hakkında açıklama bekliyoruz @cetinsayag

Brunette ‏@ozgecvk_mabell 2 sa

#2013FormasyonİçinAleseHayır formasyon başvurularına bir hafta kala bu bizlere yapılmamalı!! ben alese girdim beni bağlamaz deme!! DESTEKKKK

Merak Edilenler ‏@MerakEdilenler2 3 sa

Alesin bu sene gelmesi haksızlık. Alese girmemiş olanlar mağdur mu olsun,düşük alanlar mağdur mu olsun. #2013FormasyonİçinAleseHayır

M.a ‏@madeinmaydin 3 sa

Ogretmenlerin saglikli nesiller yetistirmemesi icin ellerinden geleni yapan bir zihniyet.Peki kim dur diyecek ? #2013FormasyonİçinAleseHayır

canan kılıç ‏@cannankilic 3 sa

bizim korkumuz Ales'e girmek değil,bunun yeni açıklanmış olması! #2013FormasyonİçinAleseHayır

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.