banner

‘Dershaneleri halk açar halk kapatır’




Yeni Akit Gazetesi Yazarı İbrahim Bektaş, dershaneleri kapatmanın Türkiye gerçeklerine uygun bir çözüm olmadığını, dershanelerin sahibinin halk olduğunu ve “Siyasi partilerde olduğu gibi, dershaneleri halk açar ve halk kapatır” diye yazdı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Akit Gazetesi Yazarlarından İbrahim Bektaş köşesinde dershanelerle ilgili hükümeti eleştirdi. Bektaş şunları yazdı;

"Örneğin, ben bir profesör olarak, dershaneye devam eden iki çocuğum için özel öğretmenden ders aldıracak maddi imkânlara sahip değilim.

Aynı zamanda, mevcut eğitim sistemi ile de çocuklarımın ilave bir destek almadan hedefledikleri fakülteleri kazanmaları da mümkün olmadığına göre, dershaneler kapatıldığı takdirde, yapabileceğim tek şey, onları çaresizce merdiven altı dershane taklitlerine göndermektir.

Bu iş bu kadar sığ ve basit değil.

Sonuç olarak, dershaneler bu ülkenin gerçeğidir.

Şu ya da bu gruba mal edilemez. Şu ve ya bunun malı değildir.

Dershanelerin sahibi halktır.

Tıpkı siyasi partilerde olduğu gibi, dershaneleri halk açar ve halk kapatır.

Zorlamalar sonuç vermez, sadece merdiven altının işine yarar.

İşte Yeni Akit Yazarı İbrahim Bektaş’ın yazısı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.