banner

Hani bu eğitim işiydi, Cemaat’le ilgisi yoktu?




Ahmet Hakan, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü köşesine dershanelerin kapatılması tartışmalarını taşıdı.

İşte Ahmet Hakan’ın yazısı;

Hani bu eğitim işiydi, Cemaat’le ilgisi yoktu?

“Dershaneler bir sonuçtur, kapatarak sorunları çözemezsin” dediğin anda...Hükümet destekçileri hemen sokuyorlar lafı: “Vay! Demek Cemaat’e yanaşıyorsun ha! Cemaat’e selam sarkıtmak ha!”

*

Hele bir de...

Bugün “Dershaneler kapanmasın” diyorken, dün Cemaat’in yaptığı bazı işlere şiddetli tepkiler göstermişsen... Hükümet destekçileri daha da coşuyorlar:

“Siz değil miydiniz Cemaat’e demediğini bırakmayan... Ne oldu da şimdi birden Cemaat’e koltuk çıkmaya başladınız... Sizi gidi hükümet düşmanları sizi...”

*

Bu tavrı koyan hükümet destekçilerine sormak istiyorum: Hani dershane işi, Cemaat işi değildi?

Hani dershane işi, eğitimin olmazsa olmaz bir adımıydı? Hani tek maksat eğitimdi?

Hani Cemaat’e düşmanlık, Cemaat’i köşeye sıkıştırma, Cemaat’i etkisizleştirme gibi bir amaç zinhar söz konusu değildi?

*

“Dershaneler kapanmasın” diyene...

“Vay demek sen de Cemaatçi oldun” derseniz...

Ben de size... “Sizin amacınız dershane mershane değil, siz dershane üzerinden Cemaat’i cezalandırmak istiyorsunuz” derim.

Kusura bakmayın.

İki iddiam var

İDDİA BİR: Eğer “Dershaneleri kapatıyoruz” diyen hükümet, “Tayyip Erdoğan hükümeti” değil de mesela “Kemal Kılıçdaroğlu hükümeti” olsaydı... Bugün AK Parti’nin ideolojik olarak destekçisi olan kalemlerden dershanelerin faziletlerini okuyor olacaktık.

Demediklerini bırakmazlardı o kalemler hükümete... “Tepeden inmeci” derlerdi, “Sen ne hakla benim dershanemi kapatıyorsun” derlerdi, “Ben yaptım oldu ile bu işleri çözemezsiniz” derlerdi, “Dershaneler bir sonuçtur” derlerdi... Kısacası şanlı bir dershane direnişi başlatırlardı.

İDDİA İKİ: Eğer “Dershaneleri kapatıyoruz” diyen hükümet, “Tayyip Erdoğan hükümeti” değil de mesela “Kemal Kılıçdaroğlu hükümeti” olsaydı... Gücün yanında oldukları için AK Parti destekçisi olan kalemlerden dershane karşıtı yazılar okuyor olacaktık...

“Kapansın dershaneler” diyeceklerdi... Çünkü onlar için ne dershanedir önemli olan ne de AK Parti... Onlar için önemli olan gücün kimde olduğudur... Güç bugün Tayyip Erdoğan’da olduğu için Tayyip Erdoğancıdırlar... Güç yarın Kemal Kılıçdaroğlu’na geçse ilk Kemalci bunlar olur.

Yazının tamamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.