banner

İstanbul’daki dershaneciler de salonu terk etti




İstanbul’da biraraya gelen dershane temsilcileri de Bakanlık yetkilileri ile yapılan toplantıyı protesto etti. Salonda bir anda hem dershane temsilcileri, hem de bakanlık yetkilileri arasında sözlü atışma yaşandı. Dershaneciler alkışlar eşliğinde salonu terk etti.

Dershane temsilcileri ile Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin yaptığı toplantıların İstanbul ayağı bugün Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, toplantının bir eğitim kurumunda olduğunu hatırlatarak, “Lütfen geliş maksadını hasıl ettirelim. Diğer illerde olan şeyin burada olmayacağını düşünüyorum. Bir olumsuzluk olursa hem burada okuyan öğrencilere hem de İstanbul’dan tüm Türkiye’ye yansıyacak” dedi.

Birey Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Kaldırım, diğer illerde demokratik bir tepki gösterildiğini belirterek, “Eğer burada karşılıklı konuşacaksak biz de mikrofon istiyoruz” diyerek Yusuf Büyük’ün sözünü kesti. Büyük, ortalığı yatıştırmaya çalışsa da salondan alkışlı destek geldi.

Birkaç dershane yöneticisi ise Kaldırım’a tepki gösterdi. Daha sonra salondakilerin büyük çoğunluğu salonu alkışlar ve sözlü atışmalar eşliğinde terk etti.

Bakanlığa tepki için yüzünü duvara döndü

Salondan çıkanlar kapıda basın açıklaması yaptı. İsmet Kaldırım, bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na sordukları sorulara cevap alamadıklarını belirterek, yüzünü duvara dönüp açıklama yaptı. Kaldırım’ın sorduğu sorulardan bazıları şöyle:

- Bu şekilde dayatmayla eğitim kurumu kapatmak demokrasiyle bağdaştırılabilir mi?

- Seneye sınavlara girecek öğrenciler bu sınavlara nasıl hazırlanacak?

- Bütçesi uygun olmadığı için özel ders aldıramayanlar bu durumda mağdur olmayacaklar mı?

- Mağdur olan tüm öğrencilerinin talebini halk eğitim merkezleri karşılayacak kabiliyette midir?

- Bugün dershaneleri kapatıyorum diyenlerin, yarın özel okulları da kapatabilir mi?

- Resim yapmayı öğretmek serbestken, matematik ve fizik öğretmen nasıl suç sayılıp yasaklanacaktır?

Gönül Koca- Hürriyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.