banner

Dershanelerle ilgili kafa karıştıran gazete manşetleri




Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), özel dershaneler ve özel etüt eğitim merkezleri ile yaptığı dershane çalıştaylarına dershane temsilcilerinin protestoları damga vurdu. Diğer yandan bazı ulusal gazeteler uzlaşma sağlandı manşetleriyle kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Eğitimtercihi- Dershanelerin kapatılıp özel okula dönüştürülmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve dershane temsilcileri ile 25 Kasım’da başlayan farklı illerdeki dershane çalıştayları dershane temsilcilerinin protestoları ve toplantı salonunu terk etmelerine sahne oldu. 28 Kasım’da sona erecek toplantılarda Bakanlık ve dershane temsilcileriyle henüz bir uzlaşma sağlanamamışken Türkiye’nin yüksek tirajlı gazetelerinin bugünkü manşetleri dershaneler konusunda kafalarda soru işareti bıraktı.

25 Kasım’da başlayan dershane çalıştaylarında, Ege Bölgesi’nde bulunan sekiz ilden (Antalya, Adana, Mersin, Karaman, Osmaniye, Burdur ve Isparta…)  gelen dershane temsilcileri protestolar eşliğinde toplantı salonunu terk etmişti. 26 Kasım’daki İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıyı da dershane temsilcileri yine protestolar eşliğinde terk etmişti. Bugün de İstanbul’da yapılan çalıştayda dershane temsilcileri toplantı salonunu terk etti. Henüz ortada bir uzlaşma ve yol haritası yokken ulusal gazetelerden bazılarının dershaneler, dönüşüme evet dedi, uzlaşma sağlandı gibi başlıklar kafalarda soru işaretleri bıraktı.

İşte o gazetelerin manşetleri;

SABAH Gazetesi'nin bugünkü manşeti

 

 

 

 

 

 

 

 

Star Gazetesi'nin bugünkü manşeti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni Şafak'ın bugünkü manşeti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akşam Gazetesi'nin bugünkü manşeti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulusal Dershaneler’den de dün yapılan yazılı açıklamada dün yapılan toplantı için görüş alış verişi düzeyinde gerçekleştiği ve toplantıların devam ettiği belirtildi.

İşte ulusal dershanelerin açıklaması; 

ÖZ-DE-BİR ( ÖZEL DERSHANELER BİRLİĞİ)

GÜVEN-DER (GÜVEN DERSHANELE SAHİPLERİ DERNEĞİ)

TÖDER ( TÜM ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI DERNEĞİ)

ÖZDER (ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI DERNEĞİ)

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı bugün bazı dernek temsilcileriyle bakanlıkta bir araya gelmişler ve bir görüşme gerçekleştirmişlerdir. Bu görüşme bakanlığımızın dershanelerin dönüşüm sürecinde paydaşlarla görüşme sürecinin bir parçasıdır. Bu ve benzeri görüşmeler basına açık ya da kapalı olarak birkaç haftadır sürmektedir. Bütün derneklerimiz bu bağlamdaki diyaloglara açıktır. Bu görüşme diğer dernek temsilcileriyle devam edecektir. Bugün yapılan görüşme görüş alış verişi düzeyinde gerçekleşmiştir.

Derneklerimiz bu görüşmede dershaneler gerçeğini göz önünde bulundurarak kurumları ve hizmet verdikleri kesimleri mağdur etmeyecek önerilerini bakanımızla ve bakanlık yetkilileriyle paylaşmaktadır.

Dershane derneklerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarını devam ettirdiğini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gelişmeleri gerektikçe kamuoyuyla paylaşacağını saygıyla duyururuz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.