Öğretmenlere ‘hatim indirin’ duyurusu
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 06 Aralık 2013 11:44 tarihinde oluşturuldu
Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Gaziantep’teki okullarda görev yapan öğretmenlere “Hatim indirin” çağrısı yapıldı
Hürriyet Gazetesi’nden Gülseven Özkan’ın haberine göre, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Celal Kartal imzasıyla eğitim kurumlarına gönderilen yazıda şöyle denildi: “Gaziantep’in kuruluşunun 92’nci yıldönümü münasebetiyle Gaziantep’in savunmasında şehit olan 6317 şehidimiz için 25.12.2013 tarihine kadar hatim indirilecek olup, okulunuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri başta olmak üzere diğer öğretmenlerden de hatim indirmek isteyenlere gerekli duyurunun yapılması hususunda gereğini önemini rica ederim.”
Şahinbey İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Kartal, yazının Kaymakamlığın isteği üzerine düzenlendiğini belirterek, şunları söyledi: “Şehitleri anmak amacıyla böyle bir çalışma yapılıyor. Kaymakamlığın bilgi görevlendirilmesi doğrultusunda yazı gönderildi. Gönüllülük esasına dayanarak, isteyen öğretmeler katılabilir. Ders saatleri dışında, evinde oturduğu yerde hatim indirebiliyor. Okullarımızda eğitimi engelleyecek bir durum yok. Bunun amacı şehitlerimizi anmak. Gaziantep’in kurtuluş yıldönümü nedeniyle il genelinde yapılacak.”
Bu uygulama ilk
Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Faruk Koç, böyle bir duyuru ile ilk kez karşılaştıklarını söyleyerek, şöyle konuştu: “Okullara İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile gönderilen bir yazı var. Din kültürü öğretmenlerinin ve katılmak isteyenlerin isimleri isteniyor. Okullar dışında kültür merkezinde yapılması düşünülüyor. Gönüllülük temeline dayanıyor ancak bu uygulama dinsel eğitimin okullara girdiğini gösteriyor. Seçmeli din dersi ile muhafazakar hale gelen eğitim kurumları bu yolla ne yapılması amaçlanıyor? Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile müftülükler görevlendirilebilir. İmamlar üzerine düşenleri yapabilir. Daha önce böyle bir durumla hiç karşılaşmadık.”
Kaynak Hürriyet
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak