ÖSYM’den YGS günü seçim mitingi uyarısı




ÖSYM, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gönderdiği yazı ile 23 Mart’ta yapılacak. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sırasında seçim mitingi yapılmamasının sağlanmasını istedi. YSK, sınavın önemini göz önünde bulundurarak, konunun ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca değerlendirilmesi gerektiğine karar verdi.

ÖSYM 23 Mart’ta yapılacak YGS sırasında öğrencilerin rahatsız olmaması için Yüksek Seçim Kurulu’na bir yazı gönderdi. Sınavın yapılacağı 08:00 – 13:00 saatleri arasında seçim mitingi ve sesli duyuru yapılmaması için bilgilendirme istedi.

Konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’ndan bir açıklama yapıldı. 30 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçiminin başlangıç tarihi 1 Ocak, seçim propagandasının başlangıç tarihi ise 20 Mart olduğu belirtildi.

YSK açıklamasında, ilgili kanun maddesine değinilerek şöyle denildi:

“Propagandaya yönelik düzenleme yapma, yetkili ilçe seçim kurullarına ait olup, 23 Mart tarihinde yapılacak YGS'nin önemi de göz önünde bulundurularak konunun ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca değerlendirilmesi gerektiğine karar verildi.”

YSK, il ve ilçe seçim kurullarının konuyla ilgili kararlarını da iletmesini istedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.