banner

YSK'dan YGS kararı




Yüksek Seçim Kurulu, 23 Mart’ta yapılacak YGS sırasında seçim mitingi yapılıp yapılmaması konusunun değerlendirilmesini istedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ÖSYM'nin talebi doğrultusunda, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sırasında sesli duyuru yapılıp yapılmaması konusunun ilçe seçim kurullarınca değerlendirilmesini istedi.

ÖSYM'den alınan bilgiye göre, Merkez, YGS sırasında adayların rahatsız olmaması için YSK'ya yazı gönderdi. Yazıda, YGS'nin yapılacağı 08.00 -13.00 saatleri arasında seçim mitingi ve sesli duyuru yapılmamasının sağlanması için ilgili makamlara bilgi verilmesi istendi.

Konuyla ilgili, ÖSYM'ye gönderilen yazıda, 30 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçiminin başlangıç tarihinin 1 Ocak, seçim propagandasının başlangıç tarihinin ise 20 Mart olduğu anımsatıldı.

Hoparlörle propagandaya ilişkin düzenleme yapma yetkisinin ilçe seçim kurullarına ait olduğuna dikkat çekilen yazıda, şunlara yer verildi:

"23 Mart 2014 tarihinde yapılacak Yükseköğretime Geçiş (YGS) sınavının önemi de göz önünde bulundurularak, konunun ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca değerlendirilmesi gerektiğine, karar verildi."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.