banner

Engellilere İş-Kur'dan 26 bin TL’lik hibe




Kendi işini kurmak isteyen engellilere 26 bin liraya kadar hibe desteği verileceği bildirildi

Kendi işini kurmak isteyen engellilere 26 bin liraya kadar hibe desteği verileceği bildirildi.

Hatay Valiliği internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İş-Kur) tarafından girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere 26 bin TL’ye kadar hibe desteği verileceği ilan edildi. 

Kuruluş işlemleri, işletme giderleri ve makine-teçhizat desteği olarak verilecek olan 26 bin liralık hibe desteğinin yanı sıra ilanda şu ifadelere yer verildi:

"Engellinin bir iş yerinde iş bulmasını, işe uyumunu, etkin ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak destek teknolojileriyle ilgili projelere, engelli bireylerin işe kabulü için hazırlanmasını, işe yerleşmesini, işe ve iş yerine uyumunun sağlanmasını temin edecek projelere ve engellilerin toplumsal entegrasyonuna ve rehabilitasyonuna hizmet eden, istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projelere de finansal destek sunulabilecektir."

Söz konusu destekten yararlanmak isteyen engellilerin www.iskur.gov.tr adresinde bulunan başvuru rehberinde belirtilen kurallara uygun olarak hazırlayacakları projelerini, 31 Mart 2014 tarihine kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne elden veya postayla teslim etmeleri gerektiği belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.