banner

Türk öğrenci ABD'de öldürüldü




Almanya'dan ABD'ye ''değişim öğrencisi'' olarak okumaya gelen, Türk öğrenci Diren Dede, bir evin garajında tüfekle öldürülmüş olarak bulundu. 

ABD'nin Montana eyaletinde, Almanya'nın Hamburg kentinden ABD'ye değişim öğrencisi olarak gelen Türk asıllı 17 yaşındaki Diren Dede'nin Missoula'da bir garajda öldürüldüğü bildirildi.

Missoula Devlet Okulları Sözcülüğünden yapılan açıklamada, olayın pazar günü yerel saatle gece 00.30'da meydana geldiği ifade edildi. 

Olayla ilgili olarak polisin 29 yaşındaki Markus Kaarma isimli bir kişiyi gözaltına aldığı belirtilirken, yerel medyada yer alan bir haberde, Markus Kaarma'nın polislere, alarmın çalmaya başlamasıyla garajında bir ''davetsiz misafir'' bulduğunu ve daha sonra av tüfeğiyle Diren'i vurduğunu söylediği kaydedildi.

Sözcü Hatton Littman'ın konuyla ilgili açıklamasında, Missoula'daki Big Sky High School'da öğrenci olan Diren'in ''okulun çok sevilen öğrencisi'' olduğu kaydedildi. Littman'ın açıklamasında, Tamarack Matem Teselli Merkezi'nden danışmanların, okulun rehber danışmanlık yetkilileriyle öğrencilere, Diren'in ailesine ve okuldaki diğer öğrencilerin ailelerine destek amacıyla okula bir ziyarette bulunacakları bildirildi.

Geçen ağustos ayında ABD'nin Missoula kentine gelen Diren'in, Türk kökenli Alman değişim programı öğrencisi olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca Diren'in futbol ve atletizm yeteneğinin okula kültürel derinlik sağladığı da ifade edildi.  

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.